ERC perd 11 escons al Parlament i reconeix la seva derrota


  • Comparteix:

Militants d'ERC observen els resultats a la seu santcugatenca de la formació

Militants d'ERC observen els resultats a la seu santcugatenca de la formació

ERC perd 11 escons respecte a les eleccions al Parlament del 2006, la meitat de la seva representació. La formació independentista també experimenta un descens considerable a la ciutat amb el 6'29% dels vots als comicis d'enguany, sis punts per sota dels seus resultats de fa quatre anys. La secció local d'ERC s'ha mostrat decebuda, frustrada i sorpresa negativament davant d'aquesta davallada. El president, Andreu Freixes, ha afirmat que ara el que toca és 'una reflexió profunda dins de l'independentisme'.

La formació independentista s'ha mostrat frustrada arran de la caiguda electoral que els situa com la cinquena força parlamentària amb representació després de CiU, el PSC, el PP i ICV-EUiA i afirmen que no esperaven uns resultats tan baixos.

Les xifres negatives també han estat les protagonistes a la ciutat amb el 6'29% dels vots, on no es veien un resultats pitjors des de feia 22 anys, quan ERC va obtenir un 4% dels vots.

El president de la secció local del partit, Andreu Freixes, fa una valoració negativa dels resultats i reconeix que s'han comès errors. Són declaracions a Cugat.cat.

Andreu Freixes

Són uns mals resultats, hem tingut una baixada molt considerable i no ens ho esperàvem. Bona part dels ciutadans que van confiar amb nosaltres ens han retirat el seu suport


Freixes ha afegit que ara cal fer una anàlisi amb calma de la derrota, no precipitar-se i seguir treballant per recuperar-se del cop. El 'còctel' de la crisi econòmica i les divergències entre els membres del tripart pel que fa als aspectes nacionals han estat els elements que, segons Freixes, justifiquen la caiguda.

De cara al futur, la secció local d'ERC es mostra oberta a pactar amb CiU sempre que la formació encapçalada per Artur Mas respecti unes polítiques sòlides de progrés social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.