Reagrupament, al quart lloc a les llistes d'ERC per a les municipals


  • Comparteix:

ERC i Reagrupament acorden anar plegats a les properes eleccions municipals

ERC i Reagrupament acorden anar plegats a les properes eleccions municipals

ERC cedeix el quart lloc de la llista al coordinador de Reagrupament al Vallès Occidental sud, Artur Royo, fruit de l'acord a què han arribat les dues formacions independentistes per unir-se en coalició per a les properes eleccions municipals. Tant Esquerra com Reagrupament asseguren que l'acord ha tingut el suport de la majoria de les seves militàncies i destaquen que 'és una aposta de futur' que hauria de traslladar-se també al Parlament de Catalunya.

Després d'intentar un acord electoral amb les quatre forces polítiques independentistes de la ciutat (ERC, Reagrupament, CUP i Solidaritat Catalana per la Independència) finalment la coalició es limita a la convergència de republicans i reagrupats en una mateixa llista. L'alcaldable d'Esquerra, Mireia Ingla, ha explicat què suposarà aquest acord.

Mireia Ingla

L'acord entre ERC i Reagrupament es converteix en l'única garantia que l'independentisme, el compromís social, la promoció econòmica i la defensa del territori siguin les fites de les actuacions del futur govern municipal.


Segons Ingla, l'independentisme ha de ser clau a la ciutat i ha assegurat que el govern de Sant Cugat haurà de centrar els seus esforços en les persones i en la defensa del territori, solucionar els problemes relacionats amb l'atur, mantenir la cohesió social, estimular la cultura popular i augmentar la participació ciutadana, entre d'altres.

En aquest sentit, la republicana ha criticat el govern de CiU perquè, segons ha dit, es tracta d'una majoria absoluta 'tancada en el seu propi èxit'. A més, també ha acusat els convergents de possibles pactes amb 'partits espanyolistes, xenòfobs i excloents que concorren a les municipals', en al·lusió al PP.

ERC no ha volgut avançar encara la resta de noms que integraran la llista, ja que es donen a conèixer aquest dimarts en un acte amb Joan Puigcercós.

D'altra banda, ERC ha qualificat l'exportaveu Raül Grangé de capítol 'passat' després que abandonés la formació aquest divendres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Assemblea Rcat = 12 persones. Vots a favor del pacte amb ERC = 8. Caram, com s'han desinflat, no?

Eduard Anguita i Rigola. Enviat el 29/mar/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.