Calderon (ICV): 'Cal guanyar la guerra de l'hegemonia dels valors col·lectius per sobre dels individuals'


  • Comparteix:

El repte de l'esquerra és aconseguir trencar amb l'hegemonia dels drets individuals i fer que els col·lectius guanyin terreny. Ho ha dit el candidat d'ICV-EUiA, Joan Calderon, davant d'una cinquantena de persones en una conferència política sobre 'valors, actituds i formes de fer política' on ha demanat als joves que s'engresquin a participar de la política i ha defensat un model de ciutat de més proximitat.

Amb un símil de la Guerra de les Galàxies, on les esquerres són els rebels i els mercats financers estan comandats per Darth Vader, Calderon ha assegurat que ara per ara les esquerres estan perdent la batalla però que cal 'rearmar-se de valors i força per poder guanyar aquesta guerra', tal com van fer finalment els rebels. A més, ha demanat als joves de la 'generació estafada', la generació de l'any 75 en endavant que ha viscut amb contractes precaris i amb dificultats d'emancipar-se, que s'uneixin al bàndol dels rebels i lluitin per deixar enrere l'individualisme.

Joan Calderon

Faig una crida a aquesta generació perquè entenguin que acompanyar el dia a dia de la política pot fer canviar les coses.


Calderon ha volgut destacar també que, tot i que el model de ciutat de Sant Cugat està acceptat de forma generalitzada, té moltes mancances i l'ha qualificat d'un model de façana. Les propostes per millorar aquest model és aportar una mirada verda i d'esquerres amb mesures com fer disminuir el consum d'aigua i la generació de residus, entre d'altres. També ha esmentat que cal augmentar les mesures socials com, per exemple, les polítiques d'ocupació.

Joan Calderon

Entenem que en un moment de crisi, el que cal és posar tots els recursos en ocupació.


Totes aquestes propostes, juntament amb la participació ciutadana i la proximitat de política i societat, són el 'canvi rebel' que proposa per plantar cara a 'la classe dominant'. El número 2 de les llistes dels ecosocialistes, Xavier Boix, ha acompanyat el candidat en aquesta presentació que ha tingut lloc al Claustre del Monestir. També hi eren presents l'alcaldable del PSC, Ferran Villaseñor, i el regidor d'ERC, Toni Ramon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.