La redacció de Cugat.cat rebutja la imposició de blocs electorals en la informació de campanya


  • Comparteix:

Un equip de Cugat.cat en acció

Un equip de Cugat.cat en acció

La redacció de Cugat.cat fa públic el seu desacord amb la imposició de criteris no-periodístics en la cobertura de la campanya electoral de les municipals. Els periodistes del mitjà de comunicació municipal rebutgen l'aplicació de quotes proporcionals i d'un ordre preestablert en les notícies electorals perquè aquest sistema vulnera la llibertat d'informació, bàsica en una societat democràtica. Cugat.cat havia proposat a les formacions polítiques locals un sistema basat en els criteris periodístics, però la força majoritària, CiU, l'ha rebutjat emparant-se en la doctrina de la Junta Electoral.

Totes les formacions del consistori, tret de CiU, acceptaven els criteris periodístics de la redacció de Cugat.cat. L'absència d'unanimitat, però, obligarà a aplicar els criteris de cobertura que fixa la Junta Electoral, fent una interpretació expansiva del que preveu la llei electoral per als espais gratuïts de propaganda electoral. En concret, durant la campanya que comença el 6 de maig, Cugat.cat estarà obligat a ordenar les informacions electorals, invariablement, per ordre de major a menor tenint en compte els resultats dels comicis locals del 2007. A més, cada formació tindrà assignada una quota de temps preestablerta en funció d'aquests resultats, i al marge de la noticiabilitat de les informacions que generi.

La redacció de Cugat.cat adverteix que aquest sistema va en detriment d'una informació política de qualitat i basada en criteris estrictament periodístics.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com a cap de premsa de UASC i representant aquesta formació, ens sumem també a aquest rebuig de Cugat.cat i rebutgem l'actuació interessada i partidista de CiU. Dimarts a la nostra roda de premsa, on presentarem la llista de la nostra candidatura, a les 13h, exposarem la nostra posició detallada.

Antoni Rabascall Madrid. Enviat el 8/abr/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.