ICV creu que la transparència de l'Ajuntament 'no és suficient' i proposa millores


Temes relacionats

Sant Cugat rep el premi com a municipi més transparent amb l'objectiu de repetir-ho una tercera vegada (16/nov/10)


  • Comparteix:

Joan Calderon ho ha dit en roda de premsa

Joan Calderon ho ha dit en roda de premsa

ICV-EUiA assegura que la transparència que propugna l'Ajuntament no és suficient i que està orientada cap a un premi molt determinat, el que atorga l'ONG Transparència Internacional. Els ecosocialistes consideren que cal anar més enllà i proposen un redisseny integral del web del consistori, així com fer públic el patrimoni i l'agenda dels membres de l'equip de govern.

ICV ha demanat que el web municipal contingui més informació de la que demanen els estàndards de l'ONG Transparència Internacional, que ha premiat en dues ocasions el consistori, i que sigui més fàcil de consultar. L'alcaldable de la formació, Joan Calderon, creu que això donaria més eines perquè la ciutadania pogués participar en la gestió municipal. Una altra proposta de Calderon és controlar els 'lobbys' i grups d'interès. Per fer-ho, creu que s'hauria de fer pública l'agenda de l'alcalde i dels regidors.

El cap de llista ecosocialista creu que la transparència de l'Ajuntament 'no és suficient'.

Joan Calderon

La transparència de l'Ajuntament no és suficient, només està orientada als premis de l'ONG Transparència Internacional.



El líder d'ICV ha fet públic el seu patrimoni per donar exemple de transparència. En suma, percep 23.000 euros bruts anuals com a regidor i 41.000 d'ingressos familiars. Calderon té un compte d'estalvi amb 2.500 euros i paga 850 euros de lloguer per un pis a Can Mates. L'alcaldable ha apuntat que la campanya d'Iniciativa tindrà un pressupost d'entre 8.000 i 9.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.