Participació i serveis públics, eixos del programa de la CUP


  • Comparteix:

Guim Pros i Alba Johé han presentat el programa

Guim Pros i Alba Johé han presentat el programa

La participació ciutadana i la defensa dels serveis socials públics són els punts principals del programa de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per a les eleccions municipals. La formació encapçalada per Guim Pros vol facilitar la presentació de mocions al ple a persones i entitats sense passar pel filtre dels partits polítics. Els serveis socials com a garantia d'igualtat i integració, el desenvolupament sostenible de la ciutat i la reconstrucció nacional són altres elements destacats del programa de la CUP.

La número tres a les llistes de la CUP, Alba Johé, ha explicat que és necessari fer reformes per ampliar la participació ciutadana en les qüestions municipals.

Alba Johé

Els centres de decisió s'allunyen dels ciutadans. Cal modificar el ROM per permetre que ciutadans i agrupacions puguin presentar mocions.


El programa de la CUP també posa l'accent en la defensa dels serveis socials públics com a factor de cohesió i integració social. La CUP proposa també un canvi de model de ciutat basat en un concepte d'urbanisme contrari a l'actual que ha provocat un 'creixement desproporcionat de la ciutat'. En l'apartat cultural, la formació aposta per donar més protagonisme a les entitats de la ciutat.

Pel que fa al medi ambient, la CUP recorda que tot i la declaració de Collserola com a parc natural la serra 'encara està amenaçada' per insfraestructures com el túnel d'Horta ferroviari i la Ronda Sud. En aquest sentit, demanen una protecció més contundent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.