ICV demana la mediació de l'alcaldessa per evitar els blocs electorals en la cobertura de la campanya


  • Comparteix:

Xavier Boix ha fet la petició a l'alcaldessa

Xavier Boix ha fet la petició a l'alcaldessa

ICV-EUiA demana la intervenció de l'alcaldessa i candidata de CiU, Mercè Conesa, per permetre l'aplicació de criteris periodístics als mitjans municipals durant la campanya electoral. Conesa ha assegurat que traslladarà la petició a CiU, però ha recordat que es tracta d'un pacte entre partits i que, per tant, no és de la seva competència com a alcaldessa. La posició de la federació nacionalista és favorable als blocs electorals, emparant-se en la doctrina de la Junta Electoral.

Cugat.cat havia proposat a les formacions polítiques locals un sistema basat en els criteris periodístics, però la força majoritària, CiU, l'ha rebutjat emparant-se en la doctrina de la Junta Electoral, que aplica a les informacions de campanya el que la llei electoral preveu per als espais de propaganda electoral als mitjans públics. Arran d'aquesta situació, el regidor ecosocialista Xavier Boix ha fet aquesta petició a Mercè Conesa durant el ple d'abril.

Xavier Boix

Podem deixar que els periodistes treballin segons el seu criteri. Li fem aquest prec com a alcaldessa i com a candidata de CiU.









Conesa ha respost així la petició.

Mercè Conesa

Recullo el prec i el traslladaré al partit. Però crec que aquest no és el lloc on tractar aquesta qüestió.




La posició de la federació nacionalista és favorable als blocs electorals, emparant-se en la doctrina de la Junta Electoral. Durant la campanya, que arrenca el 6 de maig, Cugat.cat seguirà les disposicions de la Junta Electoral tot i el rebuig de la redacció a la imposició de criteris no-periodístics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.