ICV proposa polítiques de seguretat de proximitat i participatives


  • Comparteix:

Joan Calderon, a l'esquerra, amb Xavier Boix

Joan Calderon, a l'esquerra, amb Xavier Boix

ICV-EUiA vol centrar el debat sobre seguretat ciutadana en la qualitat, i no només en la quantitat d'agents dels cossos de seguretat. Els ecosocialistes proposen polítiques de seguretat basades en la proximitat, la participació i la lluita contra les desigualtats, i s'oposen frontalment a la mesura 'propagandística' d'instal·lar càmeres de videovigilància a l'eix comercial.

A partir d'una visió de la seguretat basada en els principis de 'justícia social i sostenibilitat', ICV-EUiA proposa impulsar un model basat en la proximitat, donant la màxima centralitat al Consell Local de Seguretat com a espai de reflexió i participació, i potenciant encara més la figura dels policies de barri. Els ecosocialistes també volen incorporar la perspectiva de gènere en la definició de les polítiques de seguretat i que l'alcalde o alcaldessa sigui la màxima autoritat en matèria de seguretat a la ciutat. ICV també planteja potenciar més els serveis de protecció civil, que són 'l'assignatura pendent' a Sant Cugat, segons els ecosocialistes.

L'alcaldable d'ICV-EUiA, Joan Calderon, resumeix així la seva proposta en matèria de seguretat.

Joan Calderon

Una política de seguretat menys basada en el nombre d'efectius i més en la qualitat. Proximitat, cohesió social i convivència són els eixos bàsics.


ICV reitera la seva oposició frontal a les càmeres de videovigilància a l'eix comercial, que consideren poc eficaces en comparació amb la presència d'agents als carrers. A més, els ecosocialistes veuen 'hipocresia' en la postura de CiU, que criticava el tripartit per desplegar pocs mossos a Sant Cugat i ara que governa a la Generalitat afirma que la xifra d'agents és suficient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.