Pros (CUP): 'Proposem una consulta per tal que Valldoreix decideixi si vol seguir sent EMD'


Temes relacionats

Participació i serveis públics, eixos del programa de la CUP (19/abr/11)

Guim Pros (18/abr/11)


  • Comparteix:

Guim Pros durant l'entrevista al plató de Cugat tv

Guim Pros durant l'entrevista al plató de Cugat tv

L'alcaldable de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Guim Pros, s'ha mostrat favorable d'organitzar una consulta popular a Valldoreix per tal que els seus ciutadans decideixin la seva organtizació territorial. Durant una entrevista a Cugat.cat, Pros també ha destacat la necessitat d'igualar els serveis dels districtes amb els de la resta de barris, i ha declarat que les propostes de la CUP tenen com a intenció canviar el model actual de 'ciutat aparador' per un de més 'integrador' que tingui en compte el teixit associatiu ciutadà. Mira l'entrevista a Cugat tv

La CUP és favorable que l'estatus de Valldoreix sigui decidit pels mateixos valldoreixencs en una consulta popular. En declaracions a Cugat.cat, el candidat a l'alcaldia de la formació, Guim Pros, ha dit que seria la manera més 'justa' de prendre aquesta decisió.

Guim Pros

És evident que la categoria d'entitat descentralitzada té un bagatge històric i els veïns de Valldoreix han de decidir.


Segons Pros, els districtes pateixen actualment un greuge comparatiu pel que fa a serveis amb la resta de barris de Sant Cugat, i actualment els consells de districte són 'eines al servei del grup municipal i no del ciutadà'. En aquest sentit, l'alcaldable de la CUP ha defensat que tant aquestes organitzacions com d'altres entitats de barri esdevinguin instruments vinculants per tal que la ciutadania pugui influir directament en la política municipal.

D'altra banda, el cap de la formació independentista s'ha declarat en contra del túnel d'Horta, tant ferroviari com viari, i ha defensat que Torre Negra i tot el Parc Natural de Collserola siguin espais totalment protegits. Pros també ha assegurat que és necessari que la ciutat millori el seu servei de transport públic a àmbit intern.

Guim Pros

Sant Cugat és una ciutat que creix horitzontalment i cal que el transport públic serveixi per cohesionar-la.


Pel que fa a les perspectives electorals, el candidat a l'alcaldia de la CUP ha declarat que el seu objectiu és entrar al consistori, tot i assegurar que aspiren a aconseguir majoria. Pros ha explicat que els pactes postelectorals es faran per aplicar al màxim el programa electoral de la formació i no en funció de quotes. Tot i així, ha descartat pactar amb el 'partits de la dreta', per considerar-los allunyats de la seva visió social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.