Els partits aposten per mantenir i potenciar la cultura a la ciutat


  • Comparteix:

Tots els partits polítics que concorren a les eleccions municipals aposten per mantenir i potenciar la cultura a la ciutat. PSC, ICV-EUiA, CUP i uaSC consideren prioritari reforçar el paper de les entitats en la vida cultural de la ciutat. CiU i ERC coincideixen a proposar un institut de cultura que racionalitzi el pressupost en aquest àmbit. El PP, C's i Família i Vida posen l'èmfasi en promocionar la producció local. SI aposta per mantenir enguany el pressupost en cultura previ a la crisi econòmica. Els partits han fet aquestes i altres propostes en un debat a 10 bandes organitzat pel setmanari 'Diari de Sant Cugat' i l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC).

El representant de CiU, Xavier Escura, i el de la coalició d'ERC i Reagrupament, Jordi Fernández-Cuadrench, consideren bàsic racionalitzar l'àrea de Cultura amb la creació d'un institut de cultura.

CiU i ERC

Volem implantar un institut de cultura precisament per optimitzar en moments de crisi. / Apostem per crear un organisme de creació i planificació.




Ferran Villaseñor, del PSC, i Roser Casamitjana, d'ICV-EUiA, consideren prioritari reforçar el paper de les entitats.

PSC i ICV

Hem de donar suport a les entitats perquè són les que mouen Sant Cugat. / L'Ajuntament no ha de fer el que poden fer altres entitats amb la mateixa qualitat i potser menys cost.





Quim Pla, per part de la CUP, i Vicenç Valls, de uaSC, també coincideixen a destacar la importància que cal donar a les entitats.

CUP i uaSC

Creiem que cal donar més recursos a la ciutadania i les entitats. / Cal transformar aquesta cultura d'aparador actual i fer-la més propera a les entitats.






Bruno De Salvador, del PP, Carme Gómez, de C's, i Josep Maria Clotet, de Família i Vida, proposen prioritzar la producció local.

PP, C's i FiV

Volem impulsar un equipament pluridisciplinar que serveixi de centre de creació. / S'ha d'apostar per convertir la ciutat en centre turístic i cultural. / Sant Cugat ha de ser planter cultural.






Finalment, Agustí Guerrero, per part de SI, aposta per mantenir enguany el pressupost en cultura previ a la crisi econòmica.

Agustí Guerrero

Volem mantenir la nostra identitat com a ciutat i el pressupost en cultura.






L'acte ha tingut lloc al Cafè-Auditori de Sant Cugat, sota la direcció del director del Tot Sant Cugat, Josep Maria Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.