Mireia Ingla (ERC): 'Contemplem entrar en un govern de CiU si no tenen majoria absoluta'


Temes relacionats

Mireia Ingla (18/abr/11)

Ingla (ERC) promet més política social i lluita per l'autodeterminació en la seva presentació (29/mar/11)

ERC condemna les paraules del PP, on relaciona delinqüència amb immigració (24/mar/11)

ERC rebutja els cara a cara entre alcaldables (15/mar/11)

Mireia Ingla nova candidata d'ERC a l'alcaldia (15/oct/10)


  • Comparteix:

Mireia Ingla es mostra favorable a pactar amb CiU.

Mireia Ingla es mostra favorable a pactar amb CiU.

La candidata d'ERC, Mireia Ingla, s'ha declarat favorable a negociar un pacte postelectoral amb CiU si la federació nacionalista no aconsegueix la majoria absoluta. Segons Ingla, la candidatura d'ERC i Reagrupament representa el 'vot útil independentista' per evitar que la formació de Mercè Conesa torni a tenir la majoria absoluta. L'alcaldable republicana també s'ha decantat a favor que Valldoreix mantingui el seu estatus com a EMD, tot i voler donar l'última paraula als ciutadans valldoreixencs. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

ERC contempla entrar en un hipotètic govern de CiU si aquesta formació guanya les eleccions però no obté la majoria absoluta al consistori. Ho ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat la cap de llista del partit republicà, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

Som un partit amb vocació de govern i per tant contemplem la possibilitat d'entrar en un govern amb CiU.


A més, Ingla ha volgut remarcar el seu intent de buscar la unitat de l'independentisme amb el pacte amb Reagrupament, i ha lamentat que no fos possible incloure-hi la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) o Solidaritat Catalana per la Independència (SI), tot i posicionar-se com el vot que dóna 'valor afegit progressista' a la sobirania.

D'altra banda, l'alcaldable d'ERC ha defensat que Valldoreix segueixi sent una EMD per la seva major proximitat als ciutadans, tot i explicar que donaran suport a la decisió que prenguin els veïns pel que fa al seu estatus. Ingla també ha reclamat una major integració dels districtes a la ciutat potenciant el transport públic intern, i s'ha mostrat favorable a estudiar la creació del túnel d'Horta ferroviari, però no pas el viari. Pel que fa als equipaments, la cap de llista ha dit que cal 'prioritzar' els més importants.

Mireia Ingla

Entenem que les necessitats prioritàries són l'hospital comarcal, la residència de gent gran i l'institut Leonardo da Vinci.



Pel que fa a les perspectives electorals, l'alcaldable republicana ha declarat que el seu objectiu és mantenir els seus dos regidors al consistori i, a ser possible, augmentar la representació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.