Conesa (CiU) es compromet a no retallar en educació ni en serveis socials


  • Comparteix:

Conesa durant la presentació de les propostes d'àmbit social

Conesa durant la presentació de les propostes d'àmbit social

La candidata de CiU a l'alcaldia, Mercè Conesa, es compromet a mantenir les partides municipals destinades a educació, serveis socials i cooperació, sense cap retallada. Conesa ha fet aquest anunci durant la presentació de les propostes d'àmbit social de la federació, entre les quals destaquen l'impuls de la ciutat universitària, la reformulació del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i la concertació de places de residència per a gent gran, entre d'altres. Conesa assegura que també es mantindran les bonificacions per a famílies nombroses i monoparentals.

En l'àmbit familiar, la cap de llista de CiU ha assegurat que en cas de repetir al capdavant de l'Ajuntament mantindrà les reduccions del 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a famílies monoparentals i nombroses, així com la gratuïtat del servei d'autobusos per als menors de 12 anys.

Mercè Conesa també s'ha compromès a mantenir el pressupost en l'àmbit educatiu i social, tot i les restriccions pressupostàries.

Mercè Conesa

Ens comprometem a no retallar en polítiques socials ni en educació per possibilitar ser una ciutat integradora.


En referència a polítiques de joventut, les propostes de CiU tenen a veure amb l'àmbit educatiu i d'oci. D'una banda, la federació té la intenció d'engegar una línia de beques de capacitació en llengua anglesa, promoure la realització de pràctiques en empreses de la ciutat als alumnes de batxillerat i la introducció a la ciutat del batxillerat internacional. A més, Conesa proposa la creació de la ciutat universitària.

Mercè Conesa

Promourem un eix de treball conjunt entre les diferents universitats de la ciutat i la UAB per promoure el 'Campus de Sant Cugat'.


La reforma del funcionament del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) ha de passar, segons Conesa, per promoure convenis entre empresa, Ajuntament i usuari. Amb aquesta fórmula el servei oferiria la formació a l'usuari que s'adeqüés millor a les necessitats de les empreses de la ciutat.

Conesa s'ha compromès també a concertar places de residència per a la gent gran i de centre de dia en equipaments de titularitat privada mentre no entri en funcionament la segona residència de la Generalitat.

En relació a les entitats, l'alcaldable nacionalista assegura que mantindrà la col·laboració del consistori amb aquelles associacions que presentin projectes de ciutat, participatius i oberts. D'altra banda, Conesa vol ampliar aquesta col·laboració oferint més facilitats d'espai a les entitats i formació en gestió i comunicació a aquelles agrupacions que ho sol·licitin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.