22-M: 15 dies de campanya, 10 candidats i 25 regidors en joc


  • Comparteix:

Ja ha donat el tret de sortida a la campanya electoral dels comicis municipals amb la tradicional enganxada de cartells. CiU, ara amb majoria absoluta, assegura ser la garantia per preservar el model de ciutat, mentre que el PSC es presenta com l'alternativa per posar punt final al domini de la federació. ICV-EUiA demana el vot per aturar les retallades de la Generalitat, el PP es compromet a defensar la família i ERC fa una crida al vot útil independentista. 50.000 santcugatencs elegiran els 25 regidors del ple el 22 de maig.

CiU ha començat la campanya amb un pa amb tomàquet amb la militància al Cafè Auditori. La federació, ara amb majoria absoluta, aspira a governar de nou la ciutat per setè mandat consecutiu. L'alcaldable nacionalista, Mercè Conesa, es presenta per primera vegada com a cap de llista amb l'obra de govern dels darrers anys com a garantia per liderar la ciutat. Conesa subratlla el model de ciutat pel qual aposta en aquests comicis.


Mercè Conesa

El nostre model és d'una ciutat viva on és un goig viure-hi.


El PSC, amb Ferran Villaseñor com a cap de llista, ha penjat el primer cartell a la plaça del Coll, al barri del Monestir. Candidat després de vèncer en unes primàries Jordi Menéndez, que ha assistit a l'acte, Villaseñor aspira a trencar la majoria absoluta de CiU i es presenta com a garantia que no hi hagi ciutadans de primera i de segona.

Ferran Villaseñor

Existeix un Sant Cugat real. CiU ha volgut fer de la ciutat una marca de cartró perdra que no és real. Tots som Sant Cugat.


ICV-EUiA aposta per Joan Calderon com a número 1 de la candidatura. Després de penjar una pancarta al balcó de la seva seu, el candidat ecosocialista subratlla que ICV-EUiA és l'antídot contra les retallades econòmiques de CiU.

Joan Calderon

Malgrat que ens diguin que s'ha de sortir de la crisi amb retallades, ICV-EUiA està convençuda que hi ha altres maneres de fer-ho.


Jordi Carreras encapçala la llista del PP, que centrarà el eixos de campanya en la reducció d'impostos i la defensa de la família. Carreras, que ha enganxat el primer cartell a la plaça de Quatre Cantons, augura uns bons resultats dels populars a les eleccions del 22 de maig.

Jordi Carreras

Tindrem un avanç molt important. És molt important trencar la majoria de CiU i evitar que derivi en cabòries independentistes.


ERC ha optat per l'avinguda de Lluís Companys per enganxar el primer cartell. La número 1 republicana, Mireia Ingla, assegura que la seva llista és el vot útil en contraposició a la resta de llistes independentistes.

Mireia Ingla

Anem en coalició amb Reagrupament i nosaltres representem el vot útil independentista.




La resta de formacions que es presenten als comicis, Candidatura d'Unitat Popular (CUP), la plataforma Un Altre Sant Cugat (uaSC), Ciutadans (C's), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Família i Vida (FiV) també han enganxat cartells .



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.