ICV proposa refer el Pla d'Equipaments i rehabilitar alguns habitatges degradats


  • Comparteix:

Joan Calderon i Xavier Boix

Joan Calderon i Xavier Boix

ICV-EUiA proposa refer el Pla d'Equipaments municipal, complementant-lo amb el Pla d'Habitatge, el d'Equipaments culturals i el de Mobilitat. En matèria urbanística, els ecosocialistes també es comprometen, en cas d'entrar a l'equip de govern, a rehabilitar alguns habitatges degradats de Sant Cugat, ja que, segons diuen, un 18% dels immobles que hi ha a la ciutat daten d'abans dels anys 60.

L'eix de les propostes d'Iniciativa en l'àmbit urbanístic és la transparència i l'allunyament del ritme que marca la iniciativa privada. Per fer-ho, la formació proposa crear el Consell Assessor Urbanístic, format per independents i especialistes per analitzar les operacions que es facin a la ciutat. La formació demana una mirada global del municipi i no 'urbanisme de curta volada', i aconseguir que els santcugatencs no vegin aquest àmbit com una matèria opaca.

ICV també ha posat sobre la taula la necessitat de crear una nova centralitat al barri de Sant Francesc, al costat de l'escola Collserola i l'institut Pla i Farreras, amb nous equipaments com una escola bressol o un centre socio-cultural, en ser un dels barris més densos.

El cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha resumit quines són les propostes que fa la coalició en matèria d'urbanisme.

Joan Calderon

Proposem refer el Pla d'Equipaments, rehabilitar zones degradades, crear una nova centralitat i el Consell Assessor Urbanísitc.





Els ecosocialistes consideren que les seves propostes van més enllà i que plantegen l'urbanisme també com una eina per sortir de la crisi o per promoure millores ambientals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.