Potenciar l'ocupació i atraure noves empreses, prioritats econòmiques dels partits


Temes relacionats

22-M: 15 dies de campanya, 10 candidats i 25 regidors en joc ( 6/mai/11)

Villaseñor (PSC): 'El primer que faria és una auditoria econòmica' ( 4/mai/11)

Conesa (CiU) es compromet a no retallar en educació ni en serveis socials ( 3/mai/11)

El programa d'ERC proposa potenciar el SOM per combatre l'atur ( 3/mai/11)

ICV-EUiA aposta per unes polítiques d'ocupació sense retallades i properes als treballadors ( 3/mai/11)

PP veu possible abaixar l'IBI i integrar-se a la zona 1 (29/abr/11)


  • Comparteix:

Representants dels partits han debatut sobre economia a Cugat.cat

Representants dels partits han debatut sobre economia a Cugat.cat

La creació d'ocupació és la principal prioritat dels partits polítics per al proper mandat. Així s'ha posat de relleu aquest divendres en el primer debat temàtic a Cugat.cat amb membres de les formacions amb representació, que han apostat per reformular el paper del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i actualitzar-ne les ofertes formatives. Tots els partits han coincidit en la necessitat de captar noves empreses que creïn llocs de treball a la ciutat i potenciar el teixit empresarial existent, així com en els beneficis d'establir lligams comercials i de mobilitat ocupacional amb els municipis propers. Mira el debat a Cugat tv

El número 6 de la llista de CiU, Carles Brugarolas, ha explicat que el SOM ha d'afavorir la reorientació professional, però ha posat l'accent en la creació de nous llocs de treball.

Carles Brugarolas

El problema no és el dèficit de formació, sinó la manca de llocs de treball.


Brugarolas també ha dit que la ràtio d'endeutament actual del consistori és adequat i ha defensat que això permetrà a l'equip de govern tenir marge per seguir invertint.

El número 2 del PSC, Pere Soler, ha criticat la gestió que l'equip de govern ha fet del SOM i ha destacat la necessitat de buscar la mobilitat laboral amb altres municipis.

Pere Soler

Han estat quatre anys desmantellant el SOM. Calen més sinergies amb altres municipis.



Aquestes propostes han comptat també amb el suport del cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Calderon, que ha reclamat la necessitat d'invertir més diners públics per sortir de la crisi i fomentar l'ocupació.

Joan Calderon

L'equip de govern ho ha confiat tot a la iniciativa privada, però des de l'Ajuntament hem de ser un actor protagonista de la promoció econòmica.



El número 4 de la llista del PP, Álvaro Benejam, ha proposat una reducció de la pressió fiscal que ajudi a dinamitzar l'activitat econòmica santcugatenca.

Álvaro Benejam

Reduir els impostos és bàsic per dinamitzar l'economia.




La número 13 d'ERC, Montserrat Julià, en canvi, ha apostat per una política impositiva d'incentius públics que permeti a l'Ajuntament regular quin tipus d'empresa s'estableix a la ciutat.

Montserrat Julià

Les taxes han de ser adequades al tipus d'empresa que es tracta i els compromisos que prengui.



Pel que fa a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), el PSC, ERC i ICV-EUiA s'han mostrat partidaris de reformular-lo en relació amb la renda de les famílies i no al valor cadastral de la propietat. CiU i el PP no han volgut donar suport a aquesta mesura, argumentant que el marc legal d'aquest impost és molt estret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.