CiU diu que farà tot el possible per aconseguir un servei d'urgències pediàtriques i traumatològiques


  • Comparteix:

Conesa, al mig, durant la presentació de les propostes

Conesa, al mig, durant la presentació de les propostes

CiU promet fer totes les gestions possibles per aconseguir que la ciutat tingui un servei d'urgències pediàtriques i traumatològiques que es podria ubicar al tercer Centre d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat. Precisament, la cap de llista de la federació, Mercè Conesa, ha assegurat 'no tenir cap dubte' que aquest centre entrarà en funcionament el 2012.

El número 13 a la llistes de CiU, Raül Grangé, ha explicat en roda de premsa aquest divendres que, tot i que les competències de l'Ajuntament en l'àmbit sanitari són limitades, té la responsabilitat de lluitar perquè la ciutat tingui una sèrie d'equipaments. També perquè un 70% de la població fa ús de la sanitat pública, segons l'independent. Grangé ha recordat que un 80% de la població practica esport i que en qualsevol situació d'emergència ara mateix falten alguns serveis d'urgències.

Raül Grangé

Una ciutat de 80.000 habitants ha de tenir una sèrie de serveis: un servei d'urgències pediàtriques i traumatològiques.


De la seva banda, la cap de llista de CiU, Mercè Conesa, ha assegurat que si repeteixen al govern municipal pressionaran la Generalitat perquè es tirin endavant aquests serveis, tot i saber el mal moment pressupostari pel qual passa el departament de Salut. La líder de la federació ha avançat que encara no han decidit a quin CAP es podria ubicar ja que això depèn de l'operador que es faci càrrec del tercer centre, que s'ubicarà a Can Mates. Conesa ha garantit que aquest CAP entrarà en funcionament el 2012 i que el que demana CiU és que s'ofereixin uns serveis hospitalaris de proximitat.

Merce Conesa

Nosaltres reivindiquem la proximitat dels serveis hospitalaris. L'entrada en funcionament del tercer CAP ho farà possible.



Conesa ha afegit que ara és el moment per tirar endavant aquestes operacions per si s'endarrereix l'entrada en funcionament de l'hospital comarcal de referència Vicente Ferrer. Pel que fa al tercer CAP, tindria un total de 29 sales de consulta que donarien servei de medicina general, pediatria, treball social i odontologia a les plantes baixa i primera de l'edifici. Una nova àrea de salut mental per a infants i joves ocuparia la segona planta per deslliurar el servei actualment assumit pel CAP de Sant Cugat. El tercer pis del centre estaria destinat a la Unitat per a la Vigilància Epidemiològica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.