ERC celebra la victòria electoral dels independentistes escocesos


Temes relacionats

ERC presentarà una moció per demanar un referèndum oficial per la independència (12/abr/11)

Suport santcugatenc a la consulta sobre la independència de Barcelona ( 9/feb/11)

Reneix l'esperit independentista un any després del 13-D (13/des/10)


  • Comparteix:

El partit d'Alex Salmond ha guanyat les eleccions

El partit d'Alex Salmond ha guanyat les eleccions

La candidatura conjunta d'ERC i Reagrupament a les eleccions municipals celebra els resultats electorals que han donat la majoria absoluta al Parlament d'Escòcia al Partit Nacionalista Escocès (SNP). La formació, encapçalada per l'actual primer ministre escocès, Alex Salmond, ha promès convocar el 2015 un referèndum per decidir sobre la independència del seu país.

La cap de llista d'ERC-Reagrupament, Mireia Ingla, ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat la importància que pot tenir aquest fet pel cas català.

Mireia Ingla

El cas escocès és l'exemple clarificador del que volem que passi aquí.




Segons Ingla, l'objectiu d'Esquerra quan va entrar a formar part del govern tripartit les dues darreres legislatures era consolidar l'espai de l''esquerra nacional' per tal d'atraure noves sensibilitats a la causa independentista. L'alcaldable republicana ha definit el seu partit com una formació que 'fuig del dogmatisme' i ha destacat la importància de les consultes sobiranistes per impulsar el moviment des de la base.

La cap de llista d'ERC-Reagrupament també ha lamentat que el govern espanyol, que sempre s'ha oposat frontalment al dret d'autodeterminació de Catalunya, no tingui la mateixa voluntat d'acció democràtica que el Regne Unit. El primer ministre britànic, David Cameron, va anunciar que respectarà la decisió que prenguin els escocesos en un referèndum, tot i remarcar que farà campanya en contra de la independència d'Escòcia. La intenció de l'SNP és convocar la consulta al final d'aquesta segona legislatura, el 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.