(Prèvia) 55.379 santcugatencs, cridats a les urnes per decidir la composició del ple municipal


  • Comparteix:

Moment de les darreres eleccions municipals a la ciutat

Moment de les darreres eleccions municipals a la ciutat

Poc més de 55.000 santcugatencs estan cridats aquest diumenge a les urnes per decidir la composició del ple municipal per als propers quatre anys. Les 76 meses electorals dels 27 col·legis que s'habiliten a la nostra ciutat, obriran les portes a les nou del matí i s'hi podrà votar ininterrompudament fins a les vuit del vespre. En total 10 partits opten a l'alcaldia de la ciutat i cinc candidats es disputen la presidència de l'EMD de Valldoreix.

Els ciutadans de la Unió Europea (UE) i dels països amb conveni amb l'Estat espanyol que s'hagin inscrit al Cens Electoral de Residents Estrangers tenen dret a vot aquest diumenge per elegir els 25 regidors del ple que gestionarà la ciutat els propers quatre anys.

Per nacionalitats, al cens, hi consten 54.293 persones amb passaport espanyol i 1.086 amb passaport estranger. Respecte a la convocatòria del 2007, el cens té 4.930 persones més. El total d'electors és, per tant, de 55.379 persones.

Enguany, opten a l'alcaldia 10 partits. Mercè Conesa (CiU), Ferran Villaseñor (PSC), Joan Calderon (ICV-EUiA), Jordi Carreras (PP) i Mireia Ingla (ERC-R) són els candidats dels partits que fins ara conformaven el ple municipal. A més en aquesta ocasió també opten a l'elecció Carme Gómez (C's), Guim Pros (CUP), Maria Rosa Comellas (SI), Jaume Massanés (uaSC) i Josep Maria Clotet (FiV).

D'altra banda, a Valldoreix els ciutadans del territori, a més de votar les candidatures santcugatenques, votaran en una urna separada per decidir la presidència de l'EMD. Poden triar entre Joan Gaya (Candidatura de Progrés i Catalanista), Josep Puig (CiU-Actuem), Josep Maria Canals (PP), Jaume Sanmartí (Bloc Municipal de Catalunya) i Arnau Martorell (CUP).

Els 27 col·legis electorals de la nostra ciutat tancaran les portes a les vuit del vespre. L'Ajuntament ha organitzat un dispositiu especial de prop d'un centenar treballadors per garantir el bon funcionament de la jornada electoral del 22 de maig. Això inclou la logística del muntatge de les eleccions, el suport informàtic, la informació al ciutadà, el suport tècnic i la vigilància als col·legis electorals i els cossos de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.