ICV-EUiA aposta per doblar el pressupost destinat a polítiques socials


  • Comparteix:

Joan Calderon a la foto promocional de campanya

Joan Calderon a la foto promocional de campanya

ICV-EUiA proposa doblar l'actual pressupost de l'àmbit de polítiques socials, del 2 al 4%, en un període de tres anys per augmentar els dos milions i mig d'euros pressupostats per aquest any. Així es vol dotar de més recursos la xarxa pública dels serveis socials, assegurar el manteniment del Centre Obert i apostar per un menjador social.

Una altra de les propostes ecosocialistes és l'aplicació de la tarifació social en tota la xarxa de serveis públics del municipi a diferència de l'actual sistema de subvencions. Així, el pagament de serveis municipals variaria segons la renda de cadascun dels ciutadans. Fins i tot, ICV-EUiA aposta per arribar a la gratuïtat dels serveis en cas que fos necessari. L'alcaldable de la formació, Joan Calderon, ho explica a Cugat.cat.

Joan Calderon

Apostem per una tarifació social on es pagui segons renda.


Altres aspectes destacats de les polítiques socials proposades per ICV-EUiA són la de no-bonificar en funció del tipus de família, sinó en funció de la renda a l'hora d'aprovar subvencions. D'altra banda, també es vol promoure l'elaboració i execució d'un pla local d'inclusió social, amb el nom de Pla de Pobresa Zero, per garantir l'assistència de les famílies santcugatenques més necessitades i impulsar la creació del menjador social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.