ICV-EUiA vol doblar la despesa en serveis socials reduint altres partides del pressupost


  • Comparteix:

Joan Calderon durant l'entrevista

Joan Calderon durant l'entrevista

ICV-EUiA proposa retallar la despesa en àrees com comunicació i protocol per aconseguir l'objectiu de doblar el pressupost en polítiques socials durant el proper mandat. En una entrevista a Cugat.cat, el candidat de la formació, Joan Calderon, ha desgranat altres de les seves propostes com la reforma de Promusa, un nou model de transport urbà i la fi de la urbanització dels districtes. El programa ecosocialista inclou també una revisió cadastral que permeti adaptar l'Impost de Béns Immobles (IBI) a la situació actual. Mira l'entrevista a Cugat tv

ICV-EUiA és partidari d'incrementar les partides destinades a polítiques socials per fer front a la situació econòmica. Els ecosocialistes contraposen aquest increment a les retallades impulsades des de la Generalitat. L'alcaldable, Joan Calderon, ha explicat a Cugat.cat com aconseguirien els recursos per doblar el pressupost de l'àmbit social.

Joan Calderon

Hem tingut 10 regidors a dedicació complerta i 18 càrrecs eventuals. Ho reduiríem a la meitat i aconseguiríem estalviar mig milió d'euros.




En qüestions econòmiques, la formació vol fer una revisió de l'IBI a través d'un estudi cadastral que permeti 'anivellar' aquest impost. En paral·lel, els ecosocialistes són partidaris d'adaptar els preus d'alguns serveis municipals, com les escoles bressol, a la renda de les famílies a través d'un sistema tarifari progressiu.

En l'àmbit de mobilitat, ICV-EUiA és partidari de reformular el sistema de tarifes dels transports metropolitans per fer-lo més racional. Pel que fa a la ciutat, la formació aposta per convertir les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en l'eix que vertebri el transport urbà. Així ho ha explicat Joan Calderon.

Joan Calderon

Aprofitar les estacions dels FGC com l'eix del servei d'autobusos. Els autobusos han de ser útils.



En relació amb el Medi Ambient, els ecosocialistes aposten per la reducció de residus i del consum d'aigües així com l'impuls de l'energia fotovoltaica. A aquest punt ICV-EUiA vol arribar a acords amb les empreses de la ciutat per aprofitar els sostres industrials per la ubicació de plaques d'energia solar.

Pel que fa a l'empresa d'habitatge municipal Promusa, Calderon aposta perquè l'entitat es dediqui exclusivament al lloguer i al manteniment.

ICV-EUiA es marca com a objectiu de cara les eleccions mantenir els tres regidors actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.