L'economia i les polítiques d'ocupació centren el debat de Cugat.cat


  • Comparteix:

El debat ha tingut lloc al vestíbul al Teatre-Auditori i l'han presentat Miquel Herrada i Raquel Ligero

El debat ha tingut lloc al vestíbul al Teatre-Auditori i l'han presentat Miquel Herrada i Raquel Ligero

L'economia marca el debat de Cugat.cat amb els candidats a l'alcaldia dels cinc partits amb representació al ple. En aquest àmbit, CiU aposta per l'atracció empresarial, el PSC es decanta per millorar les relacions amb l'àrea metropolitana i ICV-EUiA subratlla la necessitat d'impulsar el Servei d'Ocupació Municipal (SOM). El PP garanteix que l'administració pública no es posarà pel mig perquè empresaris i emprenedors puguin dur a terme la seva activitat. ERC-R defensa la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola per millorar el comerç local. Mira la primera part del debat a Cugat tv Mira la segona part del debat a Cugat tv

La crisi econòmica, les conseqüències en els serveis socials i les polítiques de creació d'ocupació han centrat bona part del debat a cinc. Les formacions coincideixen que aquests aspectes protagonitzaran la vida local després de les eleccions locals de diumenge.

CiU diu que la creació d'ocupació passa per promocionar l'atracció empresarial i nega que s'hagi retallat el Servei d'Ocupació Municipal (SOM), tal com denuncien altres partits. En aquest sentit, la cap de llista nacionalista, Mercè Conesa, ha carregat contra el Tripartit per haver deixat un dèficit de 7.000 milions d'euros. Conesa ha garantit que no hi haurà retallades a educació i sanitat perquè els comptes de l'Ajuntament estan sanejats.

Mercè Conesa

En aquests darrers quatre anys, hem incrementat la teleassistència, el servei d'atenció domiciliària i els serveis socials. Ho podem garantir i anar més enllà.



El PSC ha destacat la necessitat d'impulsar les relacions amb l'àrea metropolitana i municipis de l'entorn, amb iniciatives com l'eix de la B-30. El cap de llista socialista, Ferran Villaseñor, ha remarcat que l'estat del benestar està en joc en les properes eleccions i s'ha presentat com a alternativa a les propostes de CiU. Villaseñor ha acusat la federació de voler la privatització de serveis, amb l'aposta per uns serveis mèdics al Capio Hospital General de Catalunya (HGC).

Ferran Villaseñor

Em sembla lamentable que l'alcaldessa no aposti per un hospital per Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.



ICV-EUiA ha posat èmfasi en les solucions contra la crisi i ajudar els gairebé 4.000 santcugatencs a l'atur. El cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Calderon, es presenta com a garantia que no hi hagi retallades i es proposa reforçar el Servei d'Ocupació Municipal (SOM). En aquest context, els ecosocialistes defensen doblar la partida de polítiques socials i aplicar un sistema de tarifació social. Calderon ha advertit de les retallades que pot patir la ciutat a partir de dilluns vinent.

Joan Calderon

Amb l'excusa de la crisi, retallen la sanitat i l'educació. En canvi, subvencionen escoles que segreguen per qüestió de gènere.



El PP ha contraposat el seu model econòmic al dels socialistes, que, asseguren, ha tingut resultats negatius a Catalunya i Espanya. El candidat popular, Jordi Carreras, s'ha mostrat partidari d'incrementar les ajudes a les famílies i de reduir la pressió fiscal. El número 1 popular ha condensat la postura de la seva formació en aquest sentit.

Jordi Carreras

El poder públic està per servir al ciutadà, però intervenint el mínim possible.



ERC-R assegura que la crisi ha de servir per sortir 'enfortits' d'aquesta situació per evitar que es torni a repetir. La candidata republicana, Mireia Ingla, aposta per un reforçament del SOM i la vianantització de l'avinguda Cerdanyola per millorar el comerç a la zona. Ingla també ha defensat millorar les polítiques de joventut en l'àmbit d'ocupació per tenir en compte aquest segment social.

Mireia Ingla

Cal traslladar l'institut Leonardo da Vinci i augmentar els cicles formatius.


Tots els partits s'han mostrat partidaris de treballar per incloure Sant Cugat a la zona 1 de l'Àrea de Transport Metropolità, tot i divergir en com fer aquest pas. A més, durant el debat, Mercè Conesa ha obert la porta a negociar el traçat de la Ronda Sud, una opció celebrada per ICV-EUiA.

Prop de 140 persones han assistit al debat organitzat per Cugat.cat al vestíbul del Teatre-Auditori. Una quinzena de persones ha intentat interrompre l'acte en protesta per la polèmica sobre l'organització de les Barraques a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.