CiU basa la majoria absoluta en el suport al centre, Valldoreix i Mira-sol


Temes relacionats

CiU amplia la majoria absoluta, la CUP entra al consistori i ERC desapareix del ple (22/mai/11)

Josep Puig presidirà l'EMD de Valldoreix amb una majoria aclaparadora de CiU (22/mai/11)


  • Comparteix:

Els santcugatencs han elegit els 25 regidors aquest diumenge

Els santcugatencs han elegit els 25 regidors aquest diumenge

CiU basa la majoria absoluta d'aquest diumenge en una victòria a tots els col·legis electorals, tot i ser més reduïda a les Planes i la Floresta. El PP es converteix en segona força gràcies als vots al centre de la ciutat i a Valldoreix. El PSC cau a tot el territori, sobretot a Valldoreix, on és la cinquena força. ICV-EUiA passa a ser la primera força d'esquerres a Valldoreix i la Floresta. La CUP entra a l'Ajuntament amb un vot regular al centre de la ciutat i uns sufragis que superen el 10% a la Floresta.

CiU ha consolidat la seva majoria a Sant Cugat gràcies a la victòria electoral als 27 col·legis del municipi. A més, en nou punts de votacions, la federació ha obtingut la majoria absoluta, és a dir, la meitat més un dels vots escrutats. Només en una secció del Centre Social i Sanitari de la Floresta, els nacionalistes s'han vist superats per una altra força, que en aquest cas ha estat ICV-EUiA. Precisament, aquest districte i les Planes són els únics àmbits electorals on la federació no supera el 35% dels vots.

El PP ha seguit la tendència de les darreres eleccions nacionals i es referma com a segona força política a la ciutat. Els populars superen els socialistes gràcies a l'arrelament al centre de la ciutat i a un salt a la Floresta, on ha estat a pocs vots de ser el segon partit més votat. A Valldoreix, el PP també ha estat a punt de ser la segona força, fet que els atorga un representant a l'EMD, després d'estar-ne fora durant el darrer mandat.

El PSC pateix una davallada general a tot el municipi que explica la caiguda fins a la tercera posició. Només a la plaça del Coll i al col·legi electoral ubicat al centre Collserola, els socialistes aguanten el cop i es mantenen com a segon partit més votat. El pitjor escenari del PSC ha estat Valldoreix, on la candidatura de Ferran Villaseñor ha quedat en cinquè lloc, per sota d'ICV-EUiA, el PP i la CUP. Aquest últim resultat, a més, deixa els socialistes sense vocals a l'EMD.

ICV-EUiA queda en la quarta posició. Els ecosocialistes es fan forts fora del centre, ja que a Valldoreix, la Floresta i les Planes són el segon partit amb més suports. D'aquesta manera, la formació liderada per Joan Calderon es converteix en la primera força d'esquerres a tres dels sis districtes electorals i manté un representant a l'EMD.

La CUP entra al consistori amb un vot regular a tot el municipi amb l'excepció a l'alça de la Floresta, on supera el 13% dels sufragis. Al centre del municipi, els independentistes obtenen segons llocs als col·legis de la Casa de Cultura, l'Ateneu i l'escola Joan Maragall.

La caiguda d'ERC és generalitzada a tot el municipi, on la CUP li pren el protagonisme perquè la supera en tots els districtes del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.