CiU guanya a la Diputació de Barcelona i Conesa descarta presidir-la


  • Comparteix:

Conesa és vicepresidenta de la Diputació

Conesa és vicepresidenta de la Diputació

CiU ha guanyat per primera vegada les eleccions a la Diputació de Barcelona i opta a presidir l'organisme supramunicipal per primer cop. Els nacionalistes obtenen 20 dels 51 diputats, elegits de forma indirecta segons els vots en els partits judicials de la demarcació. L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, no contempla ser-ne la presidenta, tal com han apuntat algunes informacions.

CiU podria governar la Diputació de Barcelona per primera vegada amb un pacte amb el PP, ja que sumarien els 26 diputats, just la majoria absoluta. Un tripartit entre el PSC, ERC i ICV-EUiA és inviable perquè no arriben a la xifra per governar.

L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, contempla mantenir una vicepresidència no executiva, com fins ara, i descarta ser-ne la presidenta, a diferència del que s'ha apuntat en altres informacions periodístiques. Segons Conesa, la seva prioritat és l'alcaldia de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.