La CUP afronta el dilema de presentar-se o no a les eleccions del 25-N


Temes relacionats

La CUP cerca el camí per aplicar el 'decreixement' a la ciutat ( 1/oct/12)


  • Comparteix:

La CUP ha de decidir si es presenta a les eleccions catalanes de novembre

La CUP ha de decidir si es presenta a les eleccions catalanes de novembre

La secció local de la CUP organitza aquest dimecres una assemblea local amb els seus simpatitzants, militants i col·laboradors per posicionar-se sobre la possibilitat de presentar-se a les eleccions del 25 de novembre. Una vegada consensuada una postura, la secció local participarà en els propers dies en l'assemblea territorial del Vallès Occidental i en la nacional, que se celebrarà a Molins de Rei dissabte de la setmana vinent, quan es prendrà la decisió final. La reunió local del partit té lloc al Casal Popular la Guitza a partir de les set de la tarda i l'entrada és lliure.

Tot i que la CUP portava mesos debatint l'opció de presentar-se a les properes eleccions al Parlament, l'avançament electoral del president Artur Mas ha obligat la formació independentista a accelerar el procés de decisió. La membre del partit Alba Johé ha explicat que ara el que cal és que les assemblees locals debatin i es posicionin sobre la possibilitat de presentar-se als comicis.

Alba Johé

Volem analitzar el context en què ens trobem i després sortirà una opinió com a assemblea de Sant Cugat.


Després de la reunió a La Guitza la secció local participarà a l'assemblea territorial del Vallès Occidental, on una comissió prepararà una proposta escrita que es presentarà a l'ens nacional dissabte de la setmana vinent a Molins de Rei, un procés que també seguirà la resta de delegacions territorials.

En els últims dies Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha obert la porta a la possibilitat de formar una gran coalició independentista que aglutini la seva formació amb ERC, Reagrupament i la mateixa CUP.





  • Comparteix:

COMENTARIS

Si voleu uns consells : Si us presenteu ara és una prova d'oportunisme perquè fins ara sempre heu estat a la rereguarda esperant el desgast de les altres forces independentistes. Si us presenteu ara encara es disgregarà més el vot independentiste.

Joan Serrallonga. Enviat el 3/oct/12


Sr Serrallonga, és curiós que es titlli d'oportunista a la única organització de les que surten a la notícia que no el practica. Ni recordaré el paper de certs partits en temps passats, ni d'on surt tot aquest conglomerat de sigles. En tot cas la CUP fa anys que defensa un projecte nacional i social pel conjunt de la nació,i si tot i així,no ho veu clar sempre pot venir a dir la seva a l'assemblea oberta d'avui, però oportunisme no, responsabilitat en un procés que en el millor dels casos pot ser constituent.

David Pina Fíguls. Enviat el 3/oct/12


Joan, ni és oportunisme i encara menys hem estat a la rereguarda. Que el projecte de la CUP sigui de base municipalista, no vol dir que mai ens poguem presentar a unes eleccions supramuncipals... de fet portem molts anys debatent internament si fem o no el salt al Parlament. Mai hem estat a la rereguarda, sinó tot el contrari. Sempre hem donat la cara allà on ha calgut i només recordar-te que si l'independentisme gaudeix de la salut actual és perquè la nostra gent, la gents de l'esquerra independentista, va mantenir la flama encesa durant la llarga travessia pel desert, on els que ara es diuen independentistes hi eren. El nostre projecte és el de la Unitat Popular i és a partir d'aquesta que volem ser un element aglutinador... qui disgrega, precisament, el vot independentista no som nosaltres. Possiblement, amb un altre context i condicions no ens presentaríem (de fet, encara no ho sabem), però la situació actual en certa manera ens hi obliga i no podem restar al marge. Només hi haurà una veu que defensi la independència i el socialisme als Països Catalans i si hi anem serà això el que farem, que la veu dels sense veu irrompi en seu parlamentària en defensa de les classes populars.

Aniol Pros i Tàrrega. Enviat el 3/oct/12


Joan, nosaltres no hem estat a la rereguarda esperant el desgast de ningú. Senzillament hem anat construint un projecte des de la base. Un projecte que ha anat creixent i que davant la conjuntura actual potser té moltes coses a dir. Li pots dir de moltes maneres, però d'oportunisme res de res.

Ignasi Bea Seguí. Enviat el 3/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.