Roda, Balcells i Maragall, dins el projecte del nou Partit Català d'Europa


Temes relacionats

Balcells vol una esquerra que respongui els reptes nacionals i socials del país ( 4/oct/12)

Josep Maria Balcells vol que Navarro impliqui el PSC en el procés sobiranista ( 3/oct/12)


  • Comparteix:

Roda és expresident de CpC / Font: Festatardor.cat

Roda és expresident de CpC / Font: Festatardor.cat

L'expresident de CpC, Àlvar Roda, i l'exdiputat de PSC-CpC Josep Maria Balcells formaran part d'un nou projecte polític, Partit Català d'Europa. La iniciativa, que té a les seves files l'exconseller i encara diputat socialista, Ernest Maragall, vol reivindicar l'espai d'una esquerra catalanista i europeista que contempli la defensa del dret a decidir. Amb relació als propers comicis, Àlvar Roda ha afirmat que el partit no s'hi presentarà i que 'ERC és un partit amb qui s'ha de comptar'.

Ja ho va apuntar l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, fa tot just una setmana. El manifest del sector catalanista del PSC i altres personalitats de l'òrbita socialista ha resultat ser un embrió d'un nou espai polític: Partit Català d'Europa.

Una iniciativa en procés de gestació que aquest dijous, al Centre Cultural Can Fabra de Barcelona, començarà a agafar forma de la mà dels signants del manifest que fa uns dies reclamava al líder del PSC, Pere Navarro, que avalés el dret a l'autodeterminació. A banda de Maragall, aquest nou projecte polític compta amb els santcugatencs Àlvar Roda i Josep Maria Balcells.

En una entrevista a Cugat.cat, Roda ha apuntat que el PSC no té ara mateix una opció catalanista prou potent i cal recuperar les tesis de Pasqual Maragall d'una força d'esquerres catalanista i amb vocació europea. Una aposta que, segons Roda, clarament ha de preveure la defensa del dret a decidir.

Àlvar Roda

És una evidència democràtica que no es pot negar. Una altra cosa és què preguntarem.


A causa del seu estat embrionari, el Partit Català d'Europa no concorrerà a les eleccions al Parlament. Preguntat sobre si la formació demanarà el vot per algun partit, Àlvar Roda ha dit que 'ERC és un partit amb el qual s'ha de comptar'.

Àlvar Roda

Per mi l'únic partit que ha buscat la indepedència i ha estat honest amb si mateix és ERC. Jo hi tinc els meus pros i contres, però és un partit amb qui s'ha de comptar.


La formació, que té una declaració d'intencions anomenada 'Nosaltres comencem', vol 'reconstruir una relació de respecte, amistat profunda i col·laboració positiva' amb l'Estat espanyol.

El Partit Català d'Europa es va registrar fa gairebé 15 anys però mai no s'havia activat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Més del mateix, res ha canviat, s'avorrien i ...

Joan Serrallonga. Enviat el 11/oct/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.