ICV-EUiA aposta per la inversió pública enfront l''austericidi' de CiU i PP


  • Comparteix:

Marta Ribas acompanyada del copresident d'ICV Xavier Boix

Marta Ribas acompanyada del copresident d'ICV Xavier Boix

Impulsar l'hospital Vicente Ferrer, el Tramvia del Vallès i el túnel d'Horta Ferroviari són alguns dels temes relatius a la comarca que ICV-EUiA defensarà durant la campanya electoral a les eleccions al Parlament del 25N. Ho ha explicat la número 5 a les llistes ecosocialistes, la rubinenca Marta Ribas, que ha situat la inversió pública com l'eina necessària per treure el país de la situació de crisi en contraposició a les polítiques d'austeritat impulsades des de la Generalitat i el govern de l'estat. Per Ribas, que ha visitat aquest dimecres la nostra ciutat, aquesta inversió ha de servir per garantir els serveis socials, estimular l'ocupació i millorar les infraestructures.

Pel que fa a Serveis Socials, la formació creu que cal destinar més recursos a garantir i millorar ensenyament i sanitat, sobretot, com a pal de paller de la cohesió social i coixí per aquells sectors que pateixen més la crisi econòmica. En matèria econòmica, la prioritat és la creació d'ocupació i, segons la formació, això passa per estimular el sector industrial i l'àmbit energètic, en especial el de les renovables. En aquest apartat, segons ICV-EUiA, cal facilitar que el crèdit arribi a les petites i mitjanes empreses i això serà possible provocant que part dels diners públics que han rebut les entitats financeres es retornin a través de préstecs a les companyies. La mobilitat i la millora o construcció d'infraestructures de comunicació és una altra línia a seguir per impulsar l'economia i l'ocupació.

La número 5 a les llistes ecosocialistes, Marta Ribas, considera que un primer pas per a la promoció d'aquestes polítiques és la realització d'una auditoria que determini la legitimitat del deute públic i decidir quin s'ha de cobrir amb recursos públics i de quina manera s'ha de fer efectiu. Així s'acabaria, diuen, amb les polítiques que anomenen 'austericidi'.

Marta Ribas

Diem prou a la política d'autericidi. Volem assenyalar quin deute és legítim i com s'ha de pagar. Vol dir replantejar el paper de l'administració en la reactivació econòmica.


ICV-EUiA creu que per tirar endavant aquests objectius cal una reforma de la fiscalitat. Aquesta modificació gravaria més les altes fortunes i les grans empreses.

Pel que fa a la qüestió nacional, els ecosocialistes recorden que el dret a decidir també s'ha d'aplicar al model d'estat que volen els ciutadans i que en aquestes eleccions també s'ha de votar tenint en compte les polítiques que ha seguit CiU i les conseqüències que han tingut en l'estat del benestar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.