Tret de sortida a la campanya electoral per al 25-N


Temes relacionats

Cugat.cat inicia avui una programació especial per a les eleccions ( 9/nov/12)

L'Ajuntament contracta 36 aturats per treballar durant la jornada electoral ( 6/nov/12)

Cugat.cat estrena una web especial dedicada a les eleccions del 25-N ( 5/nov/12)

El vot per correu s'ha de sol·licitar abans del 15 de novembre (19/oct/12)

56.186 santcugatencs estan cridats a les urnes en les eleccions del 25-N ( 8/oct/12)

Els partits es preparen per a les eleccions després del 'no' al pacte fiscal (21/set/12)


  • Comparteix:

La campanya electoral per al 25-N ja està en marxa després que aquesta mitjanit s'hagi fet la tradicional enganxada de cartells. Els partits han estrenat els 14 dies d'intensa activitat política, amb uns comicis marcats pel debat sobre la independència, la crisi econòmica i les retallades, on 56.186 santcugatencs estan cridats a les urnes. Cugat.cat ofereix des d'aquest divendres una programació especial amb entrevistes a representants dels partits, un debat obert a la ciutadania, un altre amb joves dels partits i un programa especial la nit electoral.

El dispositiu electoral per aquestes eleccions està format per 2.721 col·legis, la mateixa xifra que fa dos anys, i 8.114 meses, 82 més que el 2010. En el conjunt de Catalunya hi haurà 24.342 membres titulars de les meses electorals i 48.684 membres suplents. En total, el personal mobilitzat durant la jornada electoral del 25 de novembre serà de 77.852 persones, entre membres de les meses electorals i representants de l'administració. Enguany, a més, 36 santcugatencs inscrits al Servei d'Ocupació Municipal (SOM) treballaran el dia de les eleccions. Els contractats s'encarregaran de recollir dades de les meses de la nostra ciutat i fer el seguiment de la jornada. La intenció de l'Ajuntament és destinar la remuneració que rep des de la delegació del govern espanyol per fer aquesta feina, corresponent a 120 euros bruts per treballador, a ciutadans en situació d'atur de llarga durada.

Un total de 62 candidatures concorren a les eleccions, una cinquantena menys que en els comicis del 2010. Un canvi en la llei electoral, que obliga a presentar avals d'almenys un 0,1% del cens electoral a les candidatures sense representació parlamentària, ha causat aquest descens. De totes les que es presenten, només 13 formacions polítiques ho fan a les quatre circumscripcions catalanes: els partits amb representació parlamentària -CiU, PSC, PPC, ICV-EUIA, ERC, Ciutadans i Solidaritat- i d'altres com la CUP, Plataforma per Catalunya, el partit animalista Pacma, Pirates, Escons en Blanc i Unificació Comunista d'Espanya.

Les persones que vulguin exercir el seu dret a vot per correu a les eleccions al Parlament del 25 de novembre ho han de sol·licitar abans de dimecres de la setmana vinent quan es tanca el termini. Per fer el tràmit cal sol·licitar la documentació a qualsevol oficina de correus presentant el DNI i enviar el vot abans del 21 de novembre. Els electors amb discapacitat visual també poden demanar el kit de vot braille trucant al 900.100.186 o bé a través del web Parlament2012.cat. A la mateixa web es poden demanar els impresos necessaris per votar des de l'estranger. Per exercir el sufragi, però, cal estar registrat a l'oficina consular o ambaixada correponent abans de dissabte de la setmana vinent. L'Oficina del Cens Electoral remetrà la documentació necessària a les llars del sol·licitant uns dies després d'haver rebut la petició.

Per seguir tota l'actualitat electoral de Sant Cugat, Cugat.cat posa en marxa una web (Cugat.cat/eleccions2012) que recollirà tota la informació relacionada amb les eleccions al Parlament de Catalunya. El portal aplegarà tot el material multimèdia que generaran els partits durant la campanya: notícies, entrevistes i debats, entre d'altres. A més, un apartat repassarà l'històric estadístic dels resultats que han obtingut les formacions a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.