C's es presenta com l'opció regeneradora per a Catalunya i Espanya


Temes relacionats

C's, segon partit al cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat (16/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

L'eix nacional i la crisi econòmica, principals punts de debat entre els joves (13/nov/12)

Tret de sortida a la campanya electoral per al 25-N ( 9/nov/12)

Cugat.cat inicia avui una programació especial per a les eleccions ( 9/nov/12)

C's obre la campanya defensant una alternativa al 'separatisme' de CiU ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

José Manuel Villegas en un moment de l'entrevista

José Manuel Villegas en un moment de l'entrevista

Mantenir la unitat de l'Estat espanyol, reformular l'administració i lluitar contra la corrupció política són algunes de les propostes de Ciutadans (C's) de cara les eleccions del 25-N. Ho ha manifestat el cinquè a les llistes de Ciutadans (C's), el santcugatenc José Manuel Villegas, en una entrevista a Cugat.cat on també ha assegurat que Catalunya i Espanya es necessiten mútuament per sortir de la crisi. C's confia a arribar als cinc diputats i augura enteses amb el PSC i el PP, si és per defensar la unitat de l'Estat espanyol.



El camí per sortir de la crisi que traça C's passa per enfortir la integració europea a àmbit econòmic i polític, i rebutja la possibilitat que Catalunya esdevingui un estat independent. Segons el número 5 a les llistes, el santcugatenc José Manuel Villegas, la conjuntura actual necessita més unió i això passa per cedir sobirania a Europa i 'no construir noves fronteres'.

José Manuel Villegas

Cal una Europa més unida. Aixecar fronteres i crear mercats més petits ens farà més dèbils. Cal cedir sobirania a Europa i no crear més divisions.


C's creu necessària un canvi de visió política per 'vertebrar' l'estat amb projecció de futur i no utilitzar el traspassos de competències i les inversions estatals com a 'mercaderia política'. El projecte de Ciutadans passaria per un sistema federalista. En aquest sentit, Villegas ha citat l'exemple alemany, on hi ha mecanismes que milloren la coordinac¡ó entre comunitats i que evitai la ineficàcia i duplicitat d'estructures administratives. El número 5 de C's ho ha exemplificat amb el Senat.

Sobre el tracte fiscal que rep Catalunya, Villegas ha assegurat que cal millorar-lo i ha fet referència de nou al sistema alemany on un territori que aporta al conjunt no pot quedar per sota d'un que és receptor a l'hora de rebre inversions. C's aposta per avançar cap a aquest model, però ha recordat que el sistema actual és redistributiu rebutjant la tesi del dèficit fiscal.

José Manuel Villegas

Tenim un sistema redistributiu. On hi ha més riquesa es paguen més impostos. Això no és un dèficit ni un greuge, és redistribuir.


Pel que fa a l'economia, la formació considera que les polítiques de retallades no serveixen. Per això, aposten per polítiques de creixement que passen per incentivar l'ocupació mitjançant bonificacions fiscals a les empreses que contractin. A més, també defensen la creació de mecanismes perquè les companyies, però també les famílies, tinguin accés al crèdit. Això es faria forçant les entitats bancàries que han rebut diners públics a obrir l'aixeta del crèdit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.