ICV-EUiA vol que el dret a decidir sigui en tots els sentits


Temes relacionats

Romeva estableix les claus determinants per a l'acceptació de Catalunya a la UE (18/nov/12)

Divergència entre els partits pel futur polític i econòmic de Catalunya (16/nov/12)

ICV critica el 'desmantellament' dels serveis públics (16/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

L'eix nacional i la crisi econòmica, principals punts de debat entre els joves (13/nov/12)

ICV-EUiA vol que tothom segueixi la vaga (12/nov/12)

Milà demana a Puig que 's'aturi' i no col·labori més en els desnonaments (11/nov/12)

ICV aposta per dedicar més diners públics a fer més polítiques d'ocupació ( 9/nov/12)

El dret a decidir i uns millors drets socials, tret de sortida de la campanya d'ICV-EUiA ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Marta Ribas durant l'entrevista a Cugat.cat

Marta Ribas durant l'entrevista a Cugat.cat

ICV-EUiA assegura que a les eleccions del 25N el que es juga el poble català és el dret a decidir en tots els sentits, tant nacional com social. En una entrevista electoral a Cugat.cat, la número 5 a les llistes ecosocialistes, Marta Ribas, ha dit que Catalunya necessita 'desencallar-se' i avançar, però que per fer-ho s'ha de tenir una cohesió social forta. Ribas ha criticat la política de retallades del govern d'Artur Mas i ha dit que el que necessita el país és inversió pública per reactivar l'economia i recuperar impostos com el de successions per generar ingressos. L'ecosocialista ha afegit que no es pot rescatar bancs sense demanar compensacions com obrir els crèdits, sobretot, per a les petites i mitjanes empreses.



ICV-EUiA aposta pel dret a decidir per al futur nacional del país però sempre lligant-ho amb els drets socials. Per a la número 5 a les llistes ecosocialistes al Parlament, Marta Ribas, és impossible avançar nacionalment sense un avenç social. Ribas considera que el procés sobiranista no és una qüestió de partits sinó del que reclama la majoria de la ciutadania. Amb tot, ha dit que els polítics no només han d'escoltar el ciutadà per a aquesta qüestió, sinó també pel que fa dos anys que reclamen, que és la defensa dels serveis públics.

Marta Ribas

Per a nosaltres no s'avança nacionalment si no és amb un avenç social. La ciutadania és qui ha demanat que parléssim del dret a decidir, però és la mateixa que fa dos anys surt al carrer reclamant la defensa dels serveis públics.


Ribas ha afegit que és bàsic aconseguir un gran acord nacional per evitar 'fractures socials' i ha defensat, a més, una llei de consultes catalanes, no només per preguntar sobre el futur nacional del país, sinó perquè el ciutadà pugui dir la seva sobre altres qüestions. ICV-EUiA no es planteja un escenari amb una Catalunya independent fora de la Unió Europea (UE), tot i dir que ara no toca parlar d'això sense saber què vol el poble.

L'ecosocialista ha denunciat el 'discurs de la por' que fa el PP, alertant sobre la pèrdua de pensions si Catalunya arriba a ser un estat independent.

D'altra banda, ICV-EUiA defensa seguir un procés d'austeritat però no d''austericidi' com, assegura, s'està fent ara. Ribas aposta per més inversió pública per reactivar l'economia i per recuperar impostos com el de successions per generar ingressos. A més, creu que es pot estalviar amb despesa farmacèutica i 'no deixant entrar comercials als Centres d'Atenció Primària (CAP) i hospitals'.

Segons Ribas, les retallades que s'han aplicat des del govern de CiU no s'han fet perquè no hi hagués més remei sinó perquè és la ideologia que segueix la federació nacionalista que 'no vol tocar a qui més té' i 'no vol mantenir els serveis públics universals de qualitat'.

Marta Ribas

Les retallades no s'han aplicat perquè no hi hagués més remei sinó per ideologia. No es vol tocar a qui més té. No es volen mantenir uns serveis públics de qualitat universal.


Per ajudar les petites i mitjanes empreses, ICV-EUiA aposta per reclamar compensacions a la banca rescatada perquè entén que no té cap sentit comprar una part de bancs perquè continuïn amb l'aixeta del crèdit tancada.

Pel que fa a la nostra comarca, Ribas ha dit que és primordial reactivar l'ocupació, molt malmesa al Vallès Occidental. També defensa l'impuls a l'hospital Vicente Ferrer de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, i l'Ernest Lluch de Cerdanyola, per treure pressió al de Terrassa. Ribas ha defensat, a més, construir el Tram Vallès.

Tot i no mullar-se sobre com creu que quedarà representat el seu partit a partir del 25N, Ribas s'ha mostrat convençuda que arribarà a diputada i que, per tant, assoliran l'objectiu de tenir un representant del Vallès Occidental. La intenció d'ICV-EUiA és ser un referent real d'esquerres dins el Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.