El PSC assegura que Catalunya no té prou motius per marxar d'Espanya


Temes relacionats

Divergència entre els partits pel futur polític i econòmic de Catalunya (16/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

L'eix nacional i la crisi econòmica, principals punts de debat entre els joves (13/nov/12)

Martínez-Sampere veu un error del PSC la gestió de la bombolla immobiliària (11/nov/12)

El PSC proposa un federalisme 'sensat' com alternativa a CiU i PP ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

David Gutiérrez durant l'entrevista electoral

David Gutiérrez durant l'entrevista electoral

El PSC es mostra contrari a un procés sobiranista fora de la legalitat i sense passar per les Corts espanyoles. El número 80 a les llistes del PSC per Barcelona, el santcugatenc David Gutiérrez, ha dit durant l'entrevista electoral de Cugat.cat que el Parlament no té prou sobirania per encetar el procés independentista ni per convocar un referèndum. Segons el socialista, Catalunya no té suficients motius per marxar d'Espanya i el que cal és rebaixar l'atur que ha definit de 'drama', sobretot, el juvenil que ja representa el 50% en aquest col·lectiu. Gutiérrez ha afegit que s'ha de recuperar l'impost de successions per als més rics i ha defensat la inversió en educació i sanitat de la que ha dit 'no és despesa i sí inversió futura per al país'.



El PSC es mostra a favor d'un referèndum per la independència a Catalunya sempre que estigui dins la legalitat. Per això, els socialistes aposten per traslladar el diàleg i la negociació a les Corts espanyoles que és on, asseguren, 'resideix la sobirania' per tirar endavant aquestes propostes, negant al Parlament aquest paper. Així de contundent s'ha expressat el número 80 a les llistes del PSC per Barcelona, el santcugatenc David Gutiérrez, durant l'entrevista electoral de Cugat.cat.

David Gutiérrez

Referèndum sí però dins la legalitat. Ha de passar per les Corts espanyoles que és on resideix la sobirania d'aquest tipus de decisions i no en el Parlament.


Durant l'entrevista, Gutiérrez ha defensat el federalisme com la via per protegir la identitat catalana, en tots el sentits. A més, ha afegit que el seu partit el que vol és evitar una confrontació de nacionalismes 'tant espanyols com catalans' i tirar endavant l'Estatut aprovat pel poble català. El representant socialista ha criticat Artur Mas d'anar a Madrid a buscar el 'no' per al pacte fiscal i d'iniciar una campanya en contra del tripartit ajudat pel diari 'La Vanguardia'. A més, ha acusat els patits sobiranistes d'iniciar el discurs de la por dient que si ens quedem a Espanya serà la ruïna per al país, una afirmació que Gutiérrez ha negat i ha afegit que, de fet, no hi ha motius per marxar d'Espanya.

Sortir de la crisi és per al PSC el principal objectiu, així com reduir l'atur, sobretot, el juvenil que ja supera el 50% en aquest sector. Per això, David Gutiérrez aposta per ajudar les petites i mitjanes empreses perquè tinguin crèdit per generar contractació i així evitar que els joves marxin fora buscant les oportunitats que aquí no troben.

D'altra banda, Gutiérrez ha defensat la inversió que es va fer en sanitat i educació, quan ells governaven, perquè el PSC creu que això és invertir per al país i no només representa una despesa. El socialista ho ha posat com a exemple per oposar-se al procés d'austeritat engegat per CiU, que ha titllat de 'radical' i de ser un dels motius de frenar l'economia.

David Gutiérrez

Invertir en sanitat i educació no és despesa és inversió. S'ha d'ajustar molt bé. No es pot fer aquesta austeritat tan radical que l'únic que fa és contraure l'economia.


Gutiérrez ha explicat que el PSC vol recuperar l'impost de successions per a les grans fortunes i buscar un nou finançament per als ajuntaments, així com detallar molt clarament quines són les competències dels ens locals.

El socialista no s'ha volgut mullar en el nombre de diputats que el seu partit aconseguirà després del 25N, tot i que s'ha mostrat optimista que el PSC, finalment, continuarà sent la segona força del país i una oposició forta per 'frenar l'avançament de la dreta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.