ICV-EUiA lliga l'ecologia a les reivindicacions nacionals i socials


Temes relacionats

ICV-EUiA vol que el dret a decidir sigui en tots els sentits (20/nov/12)

Romeva estableix les claus determinants per a l'acceptació de Catalunya a la UE (18/nov/12)

Romeva estableix les claus determinants per a l'acceptació de Catalunya a la UE (18/nov/12)

ICV critica el 'desmantellament' dels serveis públics (16/nov/12)

ICV-EUiA vol que tothom segueixi la vaga (12/nov/12)

Milà demana a Puig que 's'aturi' i no col·labori més en els desnonaments (11/nov/12)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Calderon i Boix en roda de premsa

D'esquerra a dreta, Calderon i Boix en roda de premsa

ICV-EUiA reivindica la necessitat de vincular la política medi ambiental a les qüestions nacionals i socials. La formació inclou al seu programa una nova llei d'urbanisme, un nou pla energètic català i una fiscalitat verda, entre d'altres qüestions, com les mesures per 'refer el que s'ha destruït durant aquesta legislatura'. Els ecosocialistes lamenten que aquest àmbit de la política no figuri en l'agenda de la majoria de partits de cara a les eleccions d'aquest diumenge.

ICV-EUiA assenyala el conseller de Territori i Sostenibilitat i exalcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i l'acusa d'haver destruït tota la política de medi ambient endegada per l'anterior govern de la Generalitat. Segons la formació, la Llei Òmnibus és un exemple d'aquesta voluntat de desfer la legislació mediambiental que ha comptat, diuen, amb la complicitat de populars i socialistes.

Per capgirar aquesta situació, el programa ecosocialista contempla diverses accions com, per exemple, la redacció d'un nou pla Territorial que eviti deixar la gestió del territori en mans de la iniciativa privada com asseguren que ha succeït durant el govern de CiU. Sobre aquest fet assenyalen el fallit projecte d'Eurovegas que destruïa tota l'horta del Baix Llobregat.

El candidat suplent al 25-N i copresident d'ICV a la ciutat, Xavier Boix, reivindica la voluntat de la formació de vincular les qüestions nacionals i socials a la protecció del medi ambient.

Xavier Boix

No renunciem al fet que aquest debat s'aparti de la campanya. No es pot parlar de polítiques socials i nacionals renunciant a la política mediambiental. Una no s'enten sense l'altra.


Boix també ha explicat altres plantejaments com la introducció d'una fiscalitat verda que incentivi les energies i els transports sostenibles i que gravi aquelles activitats que utilitzin fonts energètiques 'brutes'. En aquest sentit, proposen un nou pla energètic català més ambiciós que l'actual. El vigent contempla una reducció de les emissions contaminants en un 20% en l'horitzó de l'any 2020. ICV-EUiA pretén elevar aquest sostre fins el 30% en el mateix període.

També proposen la reactivació de les polítiques de control de la qualitat de l'aire que consideren que 'han quedat oblidades'. A més, veuen necessari aturar les privatitzacions iniciades en aquest període i que afecten la companyia Aigües Ter-Llobregat i Tabasa, gestora dels Túnels de Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.