El PP veu de 'sentit comú' que una Catalunya independent seria fora de la UE


Temes relacionats

El PP, penúltim partit al cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat (22/nov/12)

Divergència entre els partits pel futur polític i econòmic de Catalunya (16/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

L'eix nacional i la crisi econòmica, principals punts de debat entre els joves (13/nov/12)

El minisitre d'Interior diu que l'Estat propi farà créixer l'atur i la pobresa (10/nov/12)

PP carrega contra Mas per 'enganyar' els catalans amb la independència ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Jordi Carreras durant l'entrevista a Cugat.cat

Jordi Carreras durant l'entrevista a Cugat.cat

El PP critica durament el procés sobiranista engegat a Catalunya i considera que el dret a decidir s'ha de fer dins el marc legal, que depèn de la Constitució espanyola. Per al número 61 a les llistes per Barcelona i president local dels populars, Jordi Carreras, no es pot plantejar una independència sense saber què passarà amb la relació de Catalunya amb Europa, tot i assegurar que és de 'sentit comú' que si el país fos un nou estat estaria fora de la Unió Europea (UE). Carreras ha defensat també el punt del programa dels populars que aposta 'per prioritzar en els contingents de nouvinguts la immigració que procedeix de països hispanoamericans' respecte altres indrets i nacionalitats.



Durant l'entrevista electoral de Cugat.cat el representant del PP Jordi Carreras ha criticat l'avançament de les eleccions. El popular considera que no es pot 'deixar un govern' a la meitat pel dret a decidir i que aquestes eleccions avançades està 'creant inestabilitat' al país. El president local del PP creu que dissoldre un Parlament per plantejar unes eleccions per preguntar al poble què vol decidir és un 'disbarat'. Carreras ha afegit que en tot cas el procés del dret a decidir s'ha de fer dins la legalitat i passant per la Constitució espanyola i el conjunt dels espanyols. Amb tot, ha posat en dubte que el dret a decidir sigui un 'dret absolut'.

Jordi Carreras

Plantejar unes eleccions, dissoldre un Parlament per dir que el que es vol és consultar el poble si vol el dret a decidir o no, per a mi, això ja és un disbarat. El dret a decidir s'ha de fer dins la llei. Però fins quin punt és un dret absolut, el dret a decidir?


Segons Carreras la inestabilitat creada arran del debat del dret a decidir està fent que empreses, com Coca-Cola, marxin de Catalunya, i que la gent deixi de consumir productes catalans, no per fer boicot, sinó perquè se senten 'ofesos'.

Carreras critica que es plantegi un procés sobiranista sense explicar què passaria amb Catalunya i la seva relació amb Europa. El popular explica, en aquest sentit, que és 'de sentit comú' que el nou estat català estaria fora de la UE. És per això que el PP es mostra contrari a la independència perquè aposta per una Europa unida. Carreras creu la independència farà sentir-se ningú més català.

El PP està obert a replantejar el finançament català i que la 'solidaritat' amb la resta de l'Estat espanyol sigui 'raonable. Per Carreras l'important és generar riquesa, de nou, a partir d''un govern estable' i és per això que aposta per abaixar impostos, tant a empreses com a particulars. En aquest sentit ha criticat les retallades fetes per CiU perquè considera que abans que retallar s'haurien d'haver fet 'reformes estructurals'.

Els populars catalans asseguren que volen treballar per aconseguir el Corredor Mediterrani i perquè el TGV passi pel Vallès Occidental.

D'altra banda, Carreras ha defensat que es prioritzi la integració de llatinoamericans respecte altres indrets i nacionalitats per una qüestió de 'llengua, cultura i mentalitat', tal com recull el programa electoral popular.

Jordi Carreras

És més fàcil que s'integrin persones d'una cultura similar a la nostra que una altra més llunyana. No és només per la llengua, sinó per mentalitat. Els països sud-americans són més propers a nosaltres que els del nord de l'Àfrica.


El PP proposa reduir un 15%, com a mínim, el pressupost de TV3, perquè creuen que està inflat. En aquest sentit, Carreras ha criticat el nombre de treballadors que hi ha a la televisió pública catalana.

El número 61 a les llistes del PP per Barcelona espera que el seu partit aconsegueixi 19 diputats i assolir ser la segona força al Parlament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El Sr Carreras deu tenir molt sentit comú però un manca total de sentit propi.Bé totes les patatries tenen traidors i els col.lectius humans també. Jesus(bon exemple pels seguidors del Rouco Varela)en tenia un de dotze.Catalunya no podia ser menys que el paradís terrenal que tenia una sola serp

Narcís Clavell. Enviat el 23/nov/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.