56.186 santcugatencs estan cridats avui a les urnes


  • Comparteix:

56.186 santcugatencs estan cridats avui a les urnes

56.186 santcugatencs estan cridats avui a les urnes

Un total de 56.186 santcugatencs estan cridats aquest diumenge a les urnes per elegir el nou arc parlamentari. Des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre estarà en marxa el dispositiu electoral a Catalunya format per 2.721 col·legis, la mateixa xifra que fa dos anys, i 8.114 meses, 82 més que el 2010. Un total de 62 candidatures concorren a les eleccions, una cinquantena menys que en els comicis de fa dos anys.

En el conjunt de Catalunya hi haurà 24.342 membres titulars de les meses electorals i 48.684 membres suplents. En total, el personal mobilitzat durant la jornada electoral d'aquest diumenge serà de 77.852 persones, entre membres de les meses electorals i representants de l'administració. Enguany, a més, 36 santcugatencs inscrits al Servei d'Ocupació Municipal (SOM) treballaran el dia de les eleccions. Els contractats s'encarregaran de recollir dades de les meses de la nostra ciutat i fer el seguiment de la jornada. La intenció de l'Ajuntament és destinar la remuneració que rep des de la delegació del govern espanyol per fer aquesta feina, corresponent a 120 euros bruts per treballador, a ciutadans en situació d'atur de llarga durada.

Un total de 62 candidatures concorren a les eleccions, una cinquantena menys que en els comicis del 2010. Un canvi en la llei electoral, que obliga a presentar avals d'almenys un 0,1% del cens electoral a les candidatures sense representació parlamentària, ha causat aquest descens. De totes les que es presenten, només 13 formacions polítiques ho fan a les quatre circumscripcions catalanes: els partits amb representació parlamentària -CiU, PSC, PPC, ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Solidaritat- i d'altres com la CUP, Plataforma per Catalunya, el partit animalista Pacma, Pirates, Escons en Blanc i Unificació Comunista d'Espanya.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.