La participació fins a la una del migdia és del 30'57% a la ciutat


Temes relacionats

La jornada electoral es desenvolupa sense incidents i amb normalitat (25/nov/12)

Els candidats santcugatencs exerceixen el seu vot (25/nov/12)

Cugat.cat ofereix una programació especial durant tota la jornada electoral (25/nov/12)


  • Comparteix:

El col·legi de l'escola Magarall és un dels que ha registrat més cues

El col·legi de l'escola Magarall és un dels que ha registrat més cues

La participació a les eleccions al Parlament fins a la una del migdia a Sant Cugat és del 30'57%, segons el primer avanç de la Generalitat. A la mateixa hora, fa dos anys, la participació era del 27'5%. Això significa un augment en tres punts percentuals respecte al 2010. A més, la nostra ciutat és dels municipis que ha registrat una major participació i se situa un punt per sobre de la mitjana catalana, que és del 29'43%.

El 30'57% dels electors de la ciutat ja ha votat fins a la una del migdia. D'aquesta manera, Sant Cugat se situa per sobre de la mitjana catalana i consolida aquesta tendència registrada en la majoria de comicis. A més, la participació a la ciutat també està per sobre dels municipis de l'entorn com Rubí (27'29%) i Cerdanyola del Vallès (29'14%), així com de les capitals de la comarca, ja que Terrassa ha assolit el 28'33% i Sabadell ha igualat el 30'57% local.

El tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha explicat que la participació al municipi ha estat especialment alta al centre, mentre que la primera corona se situa per sota de la mitjana local. En els districtes la participació també ha estat diversa, segons ha avançat Puigneró.

Jordi Puigneró

Valldoreix està per sobre de la mitjana, la Floresta està a la mitjana de Sant Cugat i les Planes està per sota.


Sant Cugat està entre les sis poblacions de més de 50.000 habitants que més vots ha dipositat fins a la una de la tarda. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reiterat la importància de promoure la participació com a garantia democràtica.

Mercè Conesa

Hem de recuperar la consciència que el nostre vot és important i donar impuls a l'estat democràtic.


La participació registrada fins ara a Sant Cugat és superior a la de fa dos anys en gairebé tres punts percentuals. La mitjana catalana de participació també ha crescut en 4'5 punt percentuals respecte a les eleccions nacionals de 2010 i és la més alta a Catalunya des del 1988.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.