ERC es posiciona com a primera força d'esquerres després del 25N


Temes relacionats

Les JERC confien que ERC aconseguirà ser segona força al Parlament (21/nov/12)

ERC assegura que Catalunya independent ha de continuar dins la UE (19/nov/12)


  • Comparteix:

Mireia Ingla, amb alguns militants i simpatitzants del partit

Mireia Ingla, amb alguns militants i simpatitzants del partit

ERC es congratula per haver assolit la segona posició a la ciutat en les eleccions del 25N, el tercer millor resultat de la formació local en tots els comicis. En clau nacional, els republicans també celebren la segona posició al Parlament, que els permet situar-se com la principal força d'esquerres al país. Les raons d'aquest doble èxit són, segons la formació, haver fet una campanya molt intensa al carrer i haver apostat clarament a favor de l'independentisme.

A Sant Cugat, els republicans han assolit la segona posició, quedant només per darrere de CiU. En total, la formació ha obtingut 5.636 vots, el que representa el 12,85% dels vots totals. Amb aquest resultat, els independentistes han obtingut gairebé set punts percentuals més que en les eleccions al Parlament del 2010, quan van obtenir el 6,3%.

Aquest resultat és el tercer millor de la història que obté la secció local en unes votacions, només superat per les eleccions catalanes de 2003 i les generals de 2004. Per la presidenta local, Mireia Ingla, aquests resultats són molt importants de cara a les properes eleccions al consistori santcugatenc, on ERC no té representació.

Mireia Ingla

Ha quedat clar que tot i no ser a l'Ajuntament, hem fet una bona campanya. Durant aquest temps hem estat treballant per la ciutat.


En l'àmbit nacional, després d'un cos a cos amb el PP i el PSC, ERC s'ha imposat finalment a aquestes dues formacions i ha assolit la segona posició al Parlament. En aquest sentit, Ingla ha advertit que el seu partit només acceptarà ser soci d'Artur Mas si es compromet a tirar endavant el referèndum i aposta per polítiques socials d'esquerra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.