CiU pren nota de la pèrdua d'escons i obre un procés de reflexió en clau local


Temes relacionats

Tres santcugatencs entren al Parlament (25/nov/12)

CiU, últim partit al cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat (23/nov/12)

Rigau confirma que el trasllat del Leonardo segueix a l'agenda de CiU (20/nov/12)

El conseller d'Economia critica les retallades imposades per Europa ( 9/nov/12)


  • Comparteix:

Conesa i regidors de CiU, seguint el discurs de valoració d'Artur Mas

Conesa i regidors de CiU, seguint el discurs de valoració d'Artur Mas

CiU es felicita per mantenir la primera posició a Sant Cugat on ha tornat a guanyar les eleccions malgrat perdre més de sis punts percentuals respecte als anteriors comicis catalans. La federació nacionalista, però, obrirà un procés de reflexió per analitzar per què el partit ha perdut 12 escons, tot i apuntar les retallades i la campanya contra Artur Mas com a part de les causes de la davallada de CiU.

Nit agredolça a la seu de CiU. La federació nacionalista s'ha felicitat per mantenir-se com a primera força a Sant Cugat, tot i perdre sis punts percentuals respecte les anteriors eleccions. Amb relació a la pèrdua de 12 escons per part de la federació, CiU considera que la política d'austeritat del govern i la campanya contra Artur Mas han passat factura a la formació.

És per això que CiU vol obrir un procés de reflexió en clau local per analitzar en què ha fallat el partit. El seu copresident, Xavier Martorell, ha afirmat que l'escalada d'ERC 'està justificada' i que la federació nacionalista ha de sortir més al carrer per recuperar la confiança de qui els ha deixat de votar.

Xavier Martorell

Ens hem mantingut en tendència de vot. Hem d'analitzar què ha passat. Hem de sortir al carrer i perquè des del carrer és on es guanyen les eleccions.


L'alcaldessa i membre de l'executiva, Mercè Conesa, s'ha congratulat per l'ascens d'ERC, de la qual espera que 'demostri la maduresa' necessària per afrontar els reptes que té el país. Conesa ha argumentat el creixement dels republicans a Sant Cugat i a Catalunya com una mostra clara que els votants 'volen aliances en lloc de majories absolutes' i reclamen la 'presència de partits que obrin un procés de consulta independentista'.

El santcugatenc Lluís Recoder tornarà a repetir com a diputat de CiU al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.