CiU guanya a Sant Cugat, ERC queda segona i el PSC cau fins al sisè lloc


  • Comparteix:

Resultats a Sant Cugat

Resultats a Sant Cugat

CiU ha tornat a guanyar les eleccions a Sant Cugat, amb un 41% del vot. ERC, sense representació al consistori, ha aconseguit ser segona força al municipi. El PP ha caigut del segon al tercer lloc mentre que ICV-EUiA ha quedat en quarta plaça i C's, en cinquena. El PSC ha quedat en sisè lloc i la CUP tanca la llista dels partits a Sant Cugat que han obtingut representació a la demarcació de Barcelona.



CiU
CiU ha tornat a guanyar les eleccions nacionals a Sant Cugat. La federació nacionalista ha deixat molt enrere la resta de partits amb un 41% dels vots i més de 18.000 suports. Això sí, el resultat representa set punts percentuals menys que fa dos anys.

ERC
ERC ha quedat en segona posició amb un 13% dels sufragis. Els republicans, que no tenen representació al ple de l'Ajuntament, han doblat el vot percentual que van obtenir fa dos anys.

PP
El PP ha quedat en tercera posició, el que representa un retrocés respecte fa dos anys, quan va ser segona. Això sí, ha tingut més vot absolut i també percentual (12%) que a les darreres eleccions nacionals.

ICV-EUiA
ICV-EUiA ha mantingut la quarta plaça que va obtenir ara fa dos anys amb un percentatge de vot de gairebé el 9%, superior al de les darreres eleccions nacionals. Amb aquests resultats, els ecosocialistes superen el PSC, que fins ara sempre els havia guanyat.

C's
Ciutadans ha obtingut el millor resultat de la seva història a Sant Cugat i aconsegueix la cinquena posició, superant fins i tot el PSC. El partit d'Albert Rivera ha superat els 3.000 vots i el 7'5% dels sondejos.

PSC
El PSC ha tingut els pitjors resultats de la seva història en unes eleccions nacionals a Sant Cugat. És la primera vegada que els socialistes queden en sisena posició, amb poc més de 3.000 vots i un 7'5% dels sufragis, 2 punts i mig menys que fa dos anys.

CUP
La CUP ha aconseguit gairebé un 4'5% dels vots la primera vegada que s'han presentat a uns comicis nacionals. Els independentistes han tingut 1.900 suports entre la ciutadania santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.