Cardoner impugnarà l'elecció de Puig com a candidat de CiU a Valldoreix


Temes relacionats

Josep Puig optarà per tercera vegada a la presidència de l'EMD de Valldoreix (28/oct/14)


  • Comparteix:

Puig, acompanyat per Terribas i Paraira durant la seva aclamació

Puig, acompanyat per Terribas i Paraira durant la seva aclamació

El militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i expresident de l'EMD, Francesc Cardoner, impugnarà davant el defensor de militants del partit l'elecció de l'independent Josep Puig com a candidat de CiU als comicis de Valldoreix. Cardoner ha signat un comunicat en nom d'un 'sector crític' que lamenta que el partit no hagi obert un termini de presentació de candidatures.

En una entrevista a Cugat.cat, el militant d'UDC i expresident de l'EMD, Francesc Cardoner, ha assegurat que l'elecció de Josep Puig com a candidat de CiU a Valldoreix 'no és definitiva'. Cardoner afirma que UDC no ha respectat els drets democràtics dels afiliats en no obrir un termini per presentar candidatures a la presidència de l'EMD.

Unió va celebrar dimarts passat una assemblea ordinària per acordar l'elecció de Puig com a candidat a Valldoreix i després va participar a l'assemblea conjunta amb CDC per ratificar la proposta, que va tirar endavant per aclamació.

Cardoner, que no ha quantificat les persones que integren aquest 'sector crític' d'Unió, apunta que els set vots de diferència de l'assemblea ordinària d'UDC 'no legitimen' el procés d'elecció. El democristià, que no va assistir a l'assemblea conjunta, es mostra en desacord amb el pacte de la federació de possibilitar al representant vigent a Valldoreix tornar-se a presentar si va obtenir uns bons resultats en les anteriors eleccions.

Francesc Cardoner

A Unió qualsevol militant es pot presentar com qualsevol altre. I no s'ha donat aquesta oportunitat.


Fons d'UDC consultades per Cugat.cat expliquen que els estatuts del partit marquen que si el candidat a Valldoreix perd les eleccions es renova la candidatura de cara als nous comicis. En el cas de Puig, que va perdre els comicis la primera vegada que es va presentar, el partit explica que es va tenir en consideració els 'bons resultats' que malgrat la derrota va obtenir el candidat. Ara, en virtut de la victòria de Puig a les últimes eleccions s'ha procedit a aplicar el pacte d'elecció de CiU.

La formació democristiana també ha posat en valor que si en l'assemblea ordinària es va fer una votació va ser arran de la petició de Francesc Cardoner.

De la seva banda, el president de CDC, Joan Maria Terribas, ha apuntat que a l'assemblea conjunta de CiU cap dels membres d'UDC presents va demanar fer una votació, per la qual cosa es va procedir a oficialitzar la candidatura per aclamació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.