ICV-EUiA lamenta la manca d'unitat per crear la candidatura conjunta d'esquerres


Temes relacionats

Sant Cugat no tindrà candidatura conjunta de les esquerres (25/nov/14)

L'assemblea d'esquerres tempteja Sant Cugat i proposa nova convocatòria (25/jun/14)


  • Comparteix:

ICV-EUiA creu que l'intent de creació d'una candidatura única d'esquerres ha servit per crear un fòrum de debat comú

ICV-EUiA creu que l'intent de creació d'una candidatura única d'esquerres ha servit per crear un fòrum de debat comú

ICV-EUiA lamenta que la candidatura unitària d'esquerres no s'hagi consolidat i atribueix aquest desenllaç al fet 'que algunes forces polítiques' hagin abandonat el procés durant les converses. La formació, que creu que molts partits s'han despenjat perquè confien a treure millors resultats per separat, espera que la candidatura es pugui consolidar de cara a altres comicis.

La candidatura unitària d'esquerres no es podrà presentar a les eleccions del maig per la manca d'unitat i participació dels implicats, segons ICV-EUiA, tot i que no ha especificat a quins partits es referia. Malgrat tot, els ecosocialistes no consideren que l'intent hagi estat un fracàs perquè ha servit per posar sobre la taula punts en comú de les esquerres santcugatenques i ha creat un 'fòrum comú de debat'.

El membre d'ICV i principal promotor de la iniciativa, Jordi Casas, confia que la candidatura pugui retornar en un futur. A més, ha apuntat que la falta de temps per consolidar la iniciativa de les esquerres també ha estat una dificultat per assolir l'objectiu d'arribar units a les eleccions.

Jordi Casas

No ha estat possible perquè, en el camí, diferents forces s'han despenjat ja que han considerat que la seva opció anava cap a una altra banda o perquè pensaven que era precipitat.


El partit alerta que Catalunya està travessant un procés 'únic' i que aquestes no són unes eleccions municipals normals. Per aquest motiu, diu, també ha estat més difícil crear la candidatura unitària d'esquerres. Un dels propers objectius que es marca la formació és signar el manifest que marca el full de ruta a seguir a la ciutat per les forces d'esquerres per separat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.