Procés se suma a la campanya de la CUP '180°: Capgirem Sant Cugat!'


Temes relacionats

La CUP i Procés treballaran per presentar-se junts a les municipals (10/gen/15)

La CUP obre un procés participatiu de nou mesos per construir un altre Sant Cugat ( 3/abr/14)


  • Comparteix:

El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha intervingut a la roda de premsa

El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha intervingut a la roda de premsa

La CUP i Procés Constituent uneixen forces per continuar la campanya dels independentistes '180°: Capgirem Sant Cugat!', per establir les bases del programa electoral conjunt per a les municipals. Durant aquest trimestre, les formacions organitzaran cinc trobades que abordaran reptes de ciutat en oci i cultura; territori i medi ambient; 'radicalitat democràtica'; socioeconomia i les polítiques socials. La coalició manté reunions per dissenyar una llista electoral definitiva i confia a presentar-la en les properes setmanes.

Poc temps després d'anunciar la intenció de formar una coalició de cara als comicis locals, la CUP i Procés Constituent han posat fil a l'agulla i ja han establert com plantejaran el seu programa. Per fer-ho, la plataforma impulsada per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades col·laborarà en la segona part de la campanya '180°: Capgirem Sant Cugat!', una iniciativa que la CUP va començar a l'abril de l'any passat.

En la línia de la primera part, la idea és organitzar cinc assemblees, anomenades punts de trobada, en què es debatin diversos eixos temàtics. Aquests àmbits han de ser els motors amb els quals la ciutat aposti per un model més 'integrador' que l'actual. La intenció és que a cada sessió participin entitats de la ciutat vinculades al tema que es tractarà, tal com ha explicat el regidor de la CUP Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Les assemblees són obertes a tothom, evidentment. Anirem a buscar col·lectius que tinguin propostes sobre cada tema.


El tret de sortida el donarà el punt de trobada sobre oci i cultura, que tindrà com a lema 'La cultura és una arma carregada de futur'. Serà el 27 de gener al Terra Dolça, a partir de dos quarts de vuit del vespre. Les altres quatre reunions, obertes també al públic, també se celebraran a la mateixa hora en llocs per confirmar.

La propera arribarà el 10 de febrer i tractar qüestions de medi ambient i territori. El títol d'aquesta sessió serà 'Per un poble viu, cohesionat, sostenible, equilibrat i respectuós amb el seu entorn'. 'Radicalitat democràtica: de la democràcia representativa a la democràcia participativa' serà el proper punt en l'agenda, el 24 de febrer.

'Socioeconomia, treball i comerç: per una economia justa i solidària' tindrà lloc el 10 de març, mentre que el punt final el posarà el 24 de març l'assemblea sobre polítiques socials, que portarà per nom 'De l'almoina a la justícia social'.

La llista electoral
La CUP i Procés Constituent ja han tingut diverses reunions per abordar la qüestió de la llista electoral. La membre de la plataforma, Viviana Fontanet, confia que la coalició pugui comunicar el resultat en poques setmanes.

Viviana Fontanet

Portem molts dies treballant. Un dels temes que hem de concretar és el de les llistes. Esperem que la setmana que ve puguem definir aquest i altres punts.


De la seva banda, l'alcaldable de la CUP, Núria Gibert, ha explicat els motius pels quals el partit ha volgut pactar amb Procés Constituent una candidatura unitària de cara a les eleccions. Per Gibert, aquesta plataforma és l'entitat amb la qual més punts en comú comparteixen.

Núria Gibert

Procés Constituent és l'agent polític amb el qual ens sentim més alineats ideològicament i més còmodes a l'hora de treballar.


Tot i això, la coalició no descarta treballar amb altres formacions, com Podem, per emprendre iniciatives en l'àmbit social i associatiu. 'La lluita institucional és una vessant, però n'hi ha més', ha sentenciat Ignasi Bea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.