MES obre la porta a anar amb ICV, ERC o la CUP-Procés a les municipals


Temes relacionats

Moviment d'Esquerres es presenta avui a Sant Cugat (27/gen/15)

MES treballa per presentar-se a les municipals a Sant Cugat (25/gen/15)

Ferran Villaseñor s'acomiada com a regidor del ple municipal (19/gen/15)

Villaseñor descarta encapçalar cap candidatura a les municipals (17/gen/15)


  • Comparteix:

Moviment d'Esquerres (MES) emprendrà converses amb ICV-EUiA, ERC i la coalició CUP-Procés Constituent per plantejar una possible aliança de cara a les eleccions municipals. La formació, que s'ha presentat aquest dimarts a la Casa de Cultura davant d'una quarantena de persones, assegura que no vol repetir l'intent de la frustrada candidatura unitària d'esquerres, però es mostra confiada a poder assolir una entesa amb alguna o algunes d'aquestes formacions.

Tot i que les reunions entre els partits no van arribar a bon port a l'assemblea d'esquerres, MES es mostra confiat en la possibilitat d'aliar-se amb alguna d'aquestes formacions de cara als comicis locals. El conseller nacional Joan Gaya ha explicat que és una idea que no ha d'englobar necessàriament tots els partits, sinó que pot ser una proposta 'parcial' que permeti a MES sumar-se a alguna de les candidatures ja oficials.

Joan Gaya

Tot i que la candidatura unitària d'esquerres va fracassar no vol dir que no puguem promoure una llista parcial que ens permeti anar en una llista conjunta.


El partit es planteja lluitar des de Sant Cugat a favor de la independència però també per un canvi en les polítiques socials i la participació ciutadana. En aquest sentit, Gaya ha explicat que Sant Cugat té potencial per ser capdavantera a l'hora de fomentar una economia social.

Joan Gaya

Sant Cugat està en una situació òptima per ser capdavantera en el sentit econòmic i social.


La presentació ha tingut la presència d'una quarantena de persones, entre elles diversos membres d'ICV-EUiA i ERC. També ha tingut la participació de la membre de MES i exalcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i del també conseller i expresident del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

Aquest últim ha destacat que MES lluitarà per la independència, per la radicalitat democràtica i les polítiques socials però considerant els tres eixos igual d'importants.

Jordi Martí

La característica de MES és que volem afrontar els tres reptes amb la mateixa intensitat.


Els santcugatencs Ferran Villaseñor, Álvar Roda, Jordi Angusto i Francesc Osan són alguns dels membres d'aquest nou projecte polític, que s'ha fundat aquest diumenge de manera oficial a Barcelona. Villaseñor ha fet una breu intervenció on ha explicat que la ciutat 'es mereix una oportunitat per posar fi al pujolisme local'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.