Veïns Progressistes, ICV, ERC, Procés i MES, junts per anar als comicis de l'EMD


Temes relacionats

Josep Puig presidirà l'EMD de Valldoreix amb una majoria aclaparadora de CiU (22/mai/11)

Turu i Puig inicien converses per tirar endavant un projecte conjunt a Valldoreix (29/mai/07)

Els partits d'esquerra presenten conjuntament la independent Montse Turu com a candidata a l'EMD (15/mar/03)


  • Comparteix:

Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix promouen aquesta candidatura

Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix promouen aquesta candidatura

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix (AVVVPV), fins ara integrada en la Candidatura de Progrés i Catalanista, presenta aquest dimecres la coalició que formarà amb ICV-EUiA, ERC, MES i Procés Constituent per concórrer als comicis com a Candidatura de Confluència Veïnal de Valldoreix. El conseller nacional de MES i membre de l'AVVPV, Joan Gaya, ha explicat que insistiran perquè la CUP s'incorpori al projecte. L'acte, que tractarà les primàries per elegir candidat, serà a les onze del matí al Casalet de Valldoreix.

En l'acte de presentació de Moviment d'Esquerres (MES) a Sant Cugat aquest dimarts, el conseller nacional Joan Gaya ha explicat que els Veïns i Veïnes Progressistes, entitat de la qual també forma part, promourà una candidatura que aglutinarà ICV-EUiA, ERC, MES i Procés Constituent de cara als comicis de maig al territori.

Gaya apunta que és necessària una unió d'esquerres a Valldoreix. Per això la formació intentarà que la CUP, que segons Gaya va implicar-se de forma intermitent en el projecte, es decideixi finalment a entrar.

Joan Gaya

La formació del partit continua oberta, però la CUP de moment no. En un moment va ser-hi, després no. La nostra esperança és que vingui la CUP.


Els Veïns i Veïns Progressistes de Valldoreix ja van concórrer a les eleccions de Valldoreix el 2003 amb la Candidatura de Progrés i Catalanista, amb el PSC, ERC, ICV-EUiA i la independent Montse Turu, com a presidenciable i guanyant les eleccions. El 2007 la coalició tornava a presentar-se però Turu guanyava la presidència governant en minoria davant la majoria de vocals de CiU-Actuem. Als últims comicis, ERC sortia de la coalició deixant l'AVVPV, el PSC i ICV-EUiA com a integrants i Joan Gaya com a presidenciable. Gaya va perdre les eleccions i la Candidatura va quedar-se amb una única vocalia, l'actual, en mans d'ICV-EUiA.

Sobre l'alcaldable de la coalició, l'acte d'aquest dimecres explicarà l'elecció amb un procés de primàries.

Un tema sobre el qual ja s'havia pronunciat ICV-EUiA quan la seva alcaldable, Roser Casamitjana, apuntava fa mesos que la formació 'continuaria respectant' l'esperit de consensuar el candidat amb els partits que integressin en el futur la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV).

ERC, que no va presentar-se a les últimes eleccions a Valldoreix, és l'única formació de la coalició que ja havia elegit presidenciable, Noël Climent, i aquest dimarts, a més, ha presentat els candidats a vocals.

Amb relació a Procés, encara no s'havia pronunciat sobre Valldoreix, només sobre el projecte a Sant Cugat que comparteix amb la CUP. De fet, la CUP tampoc no ha parlat de la seva proposta valldoreixenca. En les últimes eleccions va concórrer en solitari amb Arnau Martorell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.