ERC descarta unir-se a SI en les municipals i iniciarà converses amb MES


Temes relacionats

SI replica a ERC que és 'l'hora de sumar' per la independència (31/gen/15)

Valldoreix Decideix obre un procés de primàries per triar presidenciable a l'EMD (28/gen/15)

Veïns Progressistes, ICV, ERC, Procés i MES, junts per anar als comicis de l'EMD (28/gen/15)

Cahís, Casadellà, Priante i Veciana, candidats a vocals per ERC a Valldoreix (27/gen/15)

MES obre la porta a anar amb ICV, ERC o la CUP-Procés a les municipals (28/gen/15)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Mireia Ingla / Foto: ERC

Imatge d'arxiu de Mireia Ingla / Foto: ERC

La militància d'ERC ha aprovat aquest divendres en assemblea iniciar les negociacions formals amb Moviment d'Esquerres (MES) de cara a formar una candidatura per a les eleccions municipals. De la mateixa manera, ha descartat unir-se a Solidaritat Catalana per la Independència (SI) en els comicis locals.

D'aquesta manera, ERC encetarà les negociacions amb MES, que ja va obrir la porta a anar amb ICV, ERC o la CUP-Procés a les municipals.

La presidenta d'ERC i alcaldable de la formació, Mireia Ingla, veu aquesta possible unió amb MES com una manera de consolidar l'esquerra nacional i oferir una alternativa al govern de CiU.

Mireia Ingla

L'objectiu és la consolidació de l'esquerra nacional, que s'està fent a l'àmbit nacional, però també cal a Sant Cugat. Volem ser l'alternativa a CiU.


L'assemblea també ha rebutjat formar candidatura amb Solidaritat Catalana per la Independència. Segons Ingla, SI no representa aquesta esquerra nacional i desconeixen el seu projecte local.

Mireia Ingla

Nosaltres volem representar l'esquerra nacional i creiem que Solidaritat no representa això i a àmbit local no coneixem el seu projecte. Nosaltres prioritzem la política local.


La trobada amb la militància també ha servit ratificar el procés de primàries per elegir el presidenciable a l'EMD de Valldoreix de la candidatura conjunta Valldoreix Decideix . ERC ja ha elegit Noël Climent com a presidenciable, tot i que la formació es presentarà a aquest càrrec en coalició amb Veïns Progressistes, ICV, Procés i MES. També en aquest àmbit, ERC ha triat els membres republicans que opten a les vocalies de l'EMD de Valldoreix.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.