Ramon Gutiérrez, número 2 d'ICV-EUiA, que vol mantenir els dos regidors


Temes relacionats

Balcells tancarà la llista d'ICV-EUiA com a independent, tot i el pacte ERC-MES (27/mar/15)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Reyes, Barba, Casamitjana, Gutiérrez i Marías

D'esquerra a dreta, Reyes, Barba, Casamitjana, Gutiérrez i Marías

L'alcaldable d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, creu que la feina dels últims quatre anys mantindrà, com a mínim, els dos regidors que ostenta a l'Ajuntament. El partit ha presentat aquest dimecres els cinc primers llocs de la llista amb Ramon Gutiérrez de número 2, els independents Joan Barba i Isidre Marías i el retorn de l'exregidora i expresidenta del partit, Àssun Reyes. La formació ha reconegut un intent fallit amb Podem per anar plegats als comicis.

'Una llista jove, paritària i amb persones vinculades al teixit associatiu' és el perfil de la candidatura electoral que ICV-EUiA presentarà als comicis locals. Unes característiques que, assegura el partit, transmeten les primeres cinc persones de la llista liderada per Roser Casamitjana, que tindrà el membre de l'executiva Ramon Gutiérrez, amb llarga trajectòria a la branca juvenil d'ICV, com a número 2.

La llista tindrà un 20% de membres independents. És el cas de l'urbanista valldoreixenc Joan Barba, que anirà de número 3, i el florestà Isidre Marías, fundador del Memorial Manuel Vázquez Montalbán, de número 5. El quart lloc està reservat al retorn d'Àssun Reyes, que va ser regidora entre 2003 i 2009) i presidenta de la formació, entre 2006 i 2009.

Casamitjana ha destacat la feina feta pels ecosocialistes en els darrers quatre anys i confia que la labor es tradueixi el dia de les eleccions en mantenir els dos regidors actuals, com a punt de partida.

Roser Casamitjana

Sóc realista. Tots sabem que hi haurà dispersió del vot. Crec en la feina que fem dia a dia.


L'alcaldable ha reconegut contactes amb Podem per concórrer junts, però les converses no van arribar a bon port perquè per estatuts el partit no podia presentar-se amb la seva marca 'ni sols, ni acompanyats'. Sobre la incorporació de membres de Podem com a independents, l'intent es va frustrar diu, Casamitjana, perquè el paper del partit a Sant Cugat no acaba de funcionar.

La formació ha avançat que el seu programa electoral tindrà 125 propostes. La llista la tanca el membre de MÉS, Josep Maria Balcells, com a independent. Diumenge de la setmana que ve, el 19 d'abril, l'eurodiputat per ICV Ernest Urtasun visitarà Sant Cugat per assistir a l'acte de presentació oficial de la candidatura.

Comicis municipals 2011
A les darreres eleccions, ICV-EUiA va perdre un dels tres regidors que tenia. Els ecosocialistes van obtenir 2.575 paperetes, el que representava un 8'5% dels vots totals, tres punts percentuals per sota dels comicis anteriors. Amb aquest resultats, la formació passava a ser la quarta força política de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.