El PSC vol que les escoles Catalunya i Collserola ofertin també secundària

El PSC vol que l'escola Catalunya aculli alumnes de secundària / Foto: Escola Catalunya

Eleccions Municipals 2015

Publicat el 27/abr/15 per Núria Juanico

El PSC afirma que a Sant Cugat falten places d'institut i, per tant, demana que s'ampliïn les escoles Catalunya i Collserola perquè donin cabuda a alumnes d'educació secundària obligatòria. Segons els socialistes, Mira-sol es quedarà sense un espai d'educació secundària de referència quan l'institut Leonardo da Vinci es traslladi a Volpelleres.

La número 6 de la llista del PSC a les eleccions municipals, Pilar Gorina, considera que incorporar una oferta d'educació secundària obligatòria a les escoles Catalunya i Collserola servirà per descongestionar altres zones de la ciutat.

Pilar Gorina

Mira-sol és un barri que queda sense educació secundària obligatòria. L'escola Collserola té un espai on es podria incorporar aquesta educació i així descongestionaria altres zones de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Gorina també creu que cal escoltar les noves famílies que volen una escola pública diferent. Segons la número 6 del PSC, aquesta demanda podria tenir resposta amb la construcció de la dotzena escola, al costat del parc Ramon Barnils i, si aquest terreny ho permetés, també encabir-hi secundària. Els socialistes demanen 'un model educatiu diferent' a l'actual per a aquest nou centre.

A més, Gorina considera que el nou Leonardo da Vinci hauria d'acollir formació professional i convertir-se així en un espai 'punter i necessari' en aquest àmbit. Pel que fa a l'antic Leonardo da Vinci, Gorina proposa que concentri propostes educatives com l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), l'Escola d'Adults i els programes de transició-treball.