Els candidats a l'alcaldia es presenten a la ciutadania i avancen propostes electorals


  • Comparteix:

Els alcaldables

Els alcaldables

Els caps de llista de les 10 candidatures a l'alcaldia de Sant Cugat afronten les darreres quatre setmanes abans dels comicis del 24 de maig. Cugat.cat ha parlat amb tots els alcadables perquè es donin a conèixer a la ciutadania i avancin algunes de les línies dels seus programes electorals. Mira tots els vídeos aquí.

A Sant Cugat, els més de 60.000 electors podran triar entre 10 candidatures. Els caps de llista han triat el lloc on han explicat qui són i les bases dels programes electorals que proposen a la ciutadania:

CiU
L'alcaldable de la federació nacionalista és Mercè Conesa, que ha triat l'entorn del Monestir per explicar-se com a candidata. Entre els principals objectius si torna a repetir com a alcaldessa, hi ha la lluita contra l'atur, la promoció econòmica i facilitar l'accés a la pràctica esportiva a la ciutadania.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

PP
Jordi Carreras repeteix per segona vegada com a alcaldable del PP a la ciutat. Carreras ha escollit l'entorn del Teatre-Auditori per a l'entrevista i ha posat la rebaixa de la pressió fiscal, la lluita contra la independència i la defensa de les polítiques de les famílies com a prioritats dels populars.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

PSC
Pere Soler és alcaldable dels socialistes per primera vegada i pren el relleu al cap de llista inicial, Ferran Villaseñor, que ha passat a ERC-MES. Soler ha estat entrevistat al parc de l'Escorxador, a prop de la planta de Delphi, de la primera promoció de Promusa i de l'institut Pla i Farreras. L'alcaldable del PSC ha subratllat la promoció de l'ocupació i la defensa dels serveis públics com a pilars del programa electoral.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

ICV-EUiA
Roser Casamitjana encapçala la llista d'ICV-EUiA per primera vegada. Casamitjana ha escollit el Celler Modernista per a l'entrevista, on ha explicat que el programa electoral inclourà propostes com el debat sobre la municipalització dels serveis, la promoció de l'ocupació i la protecció del medi ambient.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

CUP-PC
Núria Gibert és la cap de llista de la coalició de la CUP i Procés Constituent (PC). Gibert pren el relleu a Guim Pros i ha estat entrevistada a la plaça de Pep Ventura. Gibert ha explicat que el programa de la coalició inclou la municipalització de serveis i una aposta per la tarifació social com a propostes.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

ERC-MES
Mireia Ingla torna a ser la candidata d'ERC, tot i que en els darrers comicis es va quedar a les portes d'entrar al consistori. Ingla ha triat la plaça d'Octavià per a l'entrevista i ha explicat que la coalició amb MES defensarà la creació d'ocupació, la incorporació de les entitats en la distribució de les subvencions i ajustar els impostos municipals al nivell de renda de la ciutadania.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

C's
C's es proposa entrar per primera vegada al ple de Sant Cugat amb un nou cap de llista: Aldo Ciprián. En una entrevista al passeig d'Antoni Gaudí, Ciprián ha defensat una reducció de la pressió fiscal, trencar amb 'la xarxa clientelar' de les subvencions de l'Ajuntament i una política cultural desvinculada de la llengua.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

uaSC
La uaSC es presenta per segona vegada a les municipals i ho torna a fer amb Jaume Massanés com a cap de llista. Massanés, que ha estat entrevistat a la plaça de Lluís Millet, ha destacat l'arrelament de la seva llista al moviment veïnal i ha proposat 'una descentralització real' del consistori i crear un servei de compartir pisos entre joves i gent gran.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

SI
Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es proposa entrar a l'Ajuntament amb Rosa Maria Comellas, de nou, com a candidata a l'alcaldia. En l'entrevista al Claustre del Monestir, Comellas ha remarcat l'impuls real de la participació ciutadana, el compromís per la independència i la millor del transport públic com algunes de les propostes electorals dels independentistes.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

VOX-FiV
VOX es presenta per primera vegada a les municipals i ho farà en coalició amb FiV. El cap de llista és Ignacio Garriga, que ha estat entrevistat al Claustre del Monestir. Garriga defensa reduir la pressió fiscal, les polítiques de protecció de la família i desvincular el consistori de l'independentisme per posar-lo al servei de tota la ciutadania.

Vídeo personal - Vídeo resum del programa electoral

Cugat.cat també oferirà entrevistes a tots els alcadables durant la campanya electoral i debats temàtics i d'alcaldables amb aquelles forces amb presència actual al ple de l'Ajuntament. El debat entre els alcadables serà el dijous 14 de maig, a les set de la tarda, a la Casa de Cultura i és obert al públic. Es podrà seguir per ràdio i vídeo 'streaming' a la web de Cugat.cat

Valldoreix
Hi ha sis candidatures a la presidència de l'EMD de Valldoreix. La votació per decidir qui és el president serà directa, mentre que els vocals de la junta de veïns sortiran dels sufragis dels valldoreixencs en el comicis a l'Ajuntament de Sant Cugat.

CiU-Actuem: Josep Puig

Valldoreix Decideix: Noël Climent

PP: Josep Maria Canals

Gent per Valldoreix (GxV): Jaume Sanmartí

Ciutadans: Roberto Torrecilla

M'agrada Valldoreix: Francesc Cardoner

Cugat.cat oferirà un debat radiofònic entre els candidats a la presidència el dijous 14 de maig, a les nou del matí. Es podrà seguir al 91.5FM i a la web de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.