Què proposen els partits en Cultura per al proper mandat?


  • Comparteix:

Algunes de les propostes inclouen l'impuls a les entitats de cultura popular / Foto: Localpres

Algunes de les propostes inclouen l'impuls a les entitats de cultura popular / Foto: Localpres

Impulsar una nova biblioteca central, potenciar el bilingüisme, fomentar la creativitat local i donar suport a les entitats de cultura popular són algunes de les propostes dels partits per al proper mandat en l'àmbit de Cultura. Els 10 alcaldables han explicat a Cugat.cat què farien en aquesta àrea si governessin la ciutat.



CiU
L'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, afirma que apostaran per impulsar una gran biblioteca central urbana a la Rambla del Celler.

PP
El cap de llista del PP, Jordi Carreras, assegura que treballaran perquè s'apliqui el bilingüisme a les escoles.

PSC
El candidat del PSC, Pere Soler, creu que cal potenciar la creativitat local. Per això, el partit potenciarà la formació artística pública amb l'objectiu que sigui referent a Catalunya.

ICV-EUiA
L'alcaldable d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, marca dos grans eixos que cal millorar. D'una banda, aconseguir que els agents culturals locals es donin a conèixer i reverteixin els seus coneixements a la ciutadania. De l'altra, replantejar els equipaments culturals i la seva gestió.

CUP-PC
La cap de llista de la CUP-PC, Núria Gibert, defensa que la cultura ha d'arribar a tot arreu, no només en l'àmbit de consum sinó també com a eina de participació i de creació artística. Una de les seves propostes és la creació de sales polivalents al centre i als districtes amb 'una programació reeixida'.

ERC
La número 1 de la llista d'ERC-MES, Mireia Ingla, assegura que dinamitzaran el Consell Municipal de Cultura perquè les decisions es prenguin conjuntament amb les entitats.

C's
L'alcaldable de C's, Aldo Ciprián, considera que la cultura s'ha de desvincular dels conflictes lingüístics i aposta per atraure 'la cultura internacional' al municipi.

uaSC
El candidat de la uaSC, Jaume Massanés, proposa que el Consell Municipal de Cultura sigui operatiu. També aposta per crear un espai expositiu amb les obres d'artistes joves i aprofitar els espais verds com a llocs de cultura.

SI
La número 1 de SI, Maria Rosa Comellas, assegura que mantindrà el pressupost de cultura i impulsarà les entitats que promoguin la cultura popular i tradicional. A més, treballarà perquè la llengua catalana sigui vehicular i que sigui un requisit per accedir a l'administració local.

VOX-FiV
El cap de llista de VOX-FiV, Ignacio Garriga, es compromet a eradicar 'l'ús de la cultura al servei de la ideologia'. També fomentarà campanyes de micromecenatge perquè les entitats puguin dur a terme les seves activitats sense dependre de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.