Els partits debaten sobre l'atur, els pressupostos i el comerç local


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Ignasi Bea (CUP-PC), Michael Cáceres (PSC), Carles Brugarolas (CiU), Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) i Álvaro Benejam (PP)

D'esquerra a dreta: Ignasi Bea (CUP-PC), Michael Cáceres (PSC), Carles Brugarolas (CiU), Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) i Álvaro Benejam (PP)

La reducció de l'atur i la precarietat, els processos participatius en els pressupostos municipals i la potenciació del comerç local han centrat el debat electoral sobre economia, que ha tingut lloc aquest divendres a Cugat.cat. CiU, el PP, el PSC, ICV-EUiA i la CUP-PC han exposat les seves propostes electorals en aquest àmbit en el primer debat temàtic de Cugat.cat sobre els comicis municipals.

ESCOLTA-HO

Ocupació
El número 6 de la llista de CiU, Carles Brugarolas, ha destacat que Sant Cugat s'ha convertit en un focus d'activitat econòmica i ha afirmat que continuaran treballant perquè l'atur no superi el 6%. El número 2 del PP, Álvaro Benejam, ha subratllat que la formació vol assolir la plena ocupació i ha qüestionat la forma per aconseguir-la des de l'Ajuntament durant l'últim mandat.

Des del PSC, el número 2, Michael Cáceres, ha defensat les polítiques perquè els joves no hagin de marxar de la ciutat, mentre que el número 2 d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, considera que cal apostar pel suport al comerç de proximitat i al teixit industrial, alhora que ha defensat una economia social i cooperativa. Des de la CUP-PC, el número 2, Ignasi Bea, ha alertat de la normalització de la precarietat i ha demanat a l'Ajuntament que assumeixi un paper actiu amb els acomiadaments de Hewlett-Packard a la ciutat.

Pressupostos municipals
En el bloc sobre els pressupostos municipals, Brugarolas s'ha compromès a mantenir l'estabilitat pressupostària, a reduir el deute i a millorar la transparència.

Carles Brugarolas

Garantirem la contracapacitat financera de l'Ajuntament, no farem dèficit, mantindrem l'estabilitat pressupostària i persistirem en la contenció dels impostos.


En canvi, Benejam ha destacat la necessitat de reduir la pressió fiscal i ha defensat que cal reorganitzar les inversions previstes per als propers anys.

Álvaro Benejam

La pressió fiscal ha pujat un 9,2% en els últims quatre anys en el conjunt dels impostos i taxes. Sobretot l'IBI, que creiem que s'ha d'intentar reduir.


Cáceres ha criticat que l'Ajuntament 'és massa car de mantenir' i ha assegurat que cal reduir la despesa en imatge de Sant Cugat.

Michael Cáceres

CiU ha creat un Ajuntament que és car de mantenir i això limita molt els objectius polítics per gestionar-ho.


Ramon Gutiérrez ha posat èmfasi en la importància de municipalitzar alguns serveis com, per exemple, la gestió de l'aigua.

Ramon Gutiérrez

Són inversions prioritàries el fet de municipalitzar alguns dels serveis públics que s'han externalitzat com l'aigua.


Per part d'Ignasi Bea, cal apostar per establir els impostos en funció de la renda i invertir en lloguer social.

Ignasi Bea

Els impostos, els preus públics i les taxes s'han d'establir en funció de la renda i no en funció d'altres criteris que poden beneficiar famílies que no ho necessiten.


Comerç local
Tots els representants polítics han coincidit a destacar la importància del sector per dinamitzar la ciutat i fomentar la cohesió social. Brugarolas ha recordat la política de CiU per defugir la implantació de grans superfícies i Benejam ha incidit en la necessitat d'eixamplar l'eix comercial. En aquesta línia, Cáceres ha destacat que cal enfortir el comerç local perquè atregui visites i pugui competir amb la resta de municipis de l'àrea metropolitana.

Gutiérrez ha rebutjat la liberalització dels horaris comercials i ha defensat els incentius als productes de proximitat. Bea s'ha mostrat preocupat per l'augment de franquícies a l'eix comercial i ha proposat la creació d'una taula perquè els comerços locals puguin exposar les seves necessitats i s'ofereixin solucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.