ICV-EUiA vol potenciar l'habitatge públic de lloguer i combatre 'l'exili juvenil'


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: Pau Planelles, Ramon Gutiérrez i Roser Casamitjana

D'esquerra a dreta: Pau Planelles, Ramon Gutiérrez i Roser Casamitjana

Promoure l'habitatge públic de lloguer i impulsar un pla de xoc per combatre l'atur i l''exili juvenil' són els dos grans eixos en polítiques juvenils d'ICV-EUiA de cara a les eleccions municipals. La formació vol oferir així eines perquè la gent jove pugui començar el seu projecte de vida a la ciutat.

ICV-EUiA posa de manifest que la taxa d'atur juvenil i el nombre de joves que marxen de la ciutat és 'preocupant'. Per això, la formació incorpora al seu programa electoral algunes propostes amb l'objectiu de potenciar l'ocupació entre aquest col·lectiu i oferir-los eines perquè puguin emancipar-se sense marxar de Sant Cugat, com l'habitatge públic de lloguer.

En una roda de premsa davant de l'Oficina Local d'Habitatge, el número 2 de la llista electoral d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, també ha destacat que cal apostar per l'emprenedoria social i l'economia cooperativa.

Ramon Gutiérrez

Cal apostar per una emprenedoria col·lectiva i fomentar l'autoogranització de la gent sense feina. De forma compartida, han de poder iniciar projectes d'economia social i cooperativa.


El coordinador nacional de Joves d'Esquerra Verda, Pau Planelles, ha subratllat que a Sant Cugat hi ha joves en situació precària i ha defensat una política forta d'esquerres per combatre-la. De la seva banda, la cap de llista del partit, Roser Casamitjana, ha lamentat que el Casal TorreBlanca ja no sigui un espai íntegrament per a joves sinó 'un centre polivalent més' i considera que aquest canvi ha suposat perdre una oportunitat de participació d'aquest col·lectiu. En aquesta línia, ICV-EUiA també aposta per fomentar la participació dels joves en les decisions que es prenen sobre la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.