Promusa i les escoles bressol centren el debat de Serveis a les Persones


  • Comparteix:

D'esquerra a drera: Reyes, Gibert, Soler, Montuenga i Pellicer, representants d'ICV-EUiA, CUP-PC, PSC, PP i CiU al debat

D'esquerra a drera: Reyes, Gibert, Soler, Montuenga i Pellicer, representants d'ICV-EUiA, CUP-PC, PSC, PP i CiU al debat

El debat electoral sobre Serveis a les Persones ha posat sobre la taula les diferents postures dels partits respecte el futur de Promusa i el model municipal d'escoles bressol. CiU defensa la labor de l'empresa pública d'habitatge i promet l'obertura de dues llars d'infants, mentre que el PP aposta pel dret dels pares a escolaritzar els seus fills en castellà i critica l'elevat cost salarial i estructural de Promusa. El PSC, ICV-EUiA i la CUP-PC coincideixen a demanar més habitatge social públic i a prioritzar la inversió per a les escoles bressol municipals.

ESCOLTA-HO

La número 7 de la llista de la llista de CiU i última tinenta d'alcalde de Serveis a les Persones, Susanna Pellicer, ha posat en valor les polítiques socials dutes a terme per l'Ajuntament en l'últim mandat, que han servit per atendre un 10% de la població de la ciutat en situació de vulnerabilitat. En matèria d'habitatge, Pellicer defensa la feina feta per l'empresa d'habitatge municipal Promusa i es congratula per la mediació feta en la gestió del conflicte entre la PAH de Rubí amb una oficina de CatalunyaCaixa de Sant Cugat.

Pel que fa a educació, CiU es marca com a objectius la construcció del nou institut Leonardo da Vinci, l'escola d'educació especial i dues escoles bressol públiques noves.

Susanna Pellicer

Tenim diverses prioritats, el nou insititut Leonardo da Vinci, l'escola d'educació especial i dues escoles bressol municipals.


El PP considera que el pressupost de Serveis a la Ciutadania ha de prioritzar les famílies santcugatenques per davant de les ajudes internacionals. La número 3 de la llista dels populars, Ángeles Montuenga, ha fet èmfasi en la protecció de l'estructura familiar i en el dret dels pares a escollir l'escolarització en castellà.

Montuenga ha denunciat que Promusa hagi mantingut la seva estructura i el salari dels seus directius quan no té liquiditat per construir.

Ángeles Montuenga

Promusa ha de ser eficaç i, si no, s'ha de replantejar. No s'ha construït i s'han mantingut les despeses en sous de gairebé un milió d'euros.


El cap de llista del PSC, Pere Soler, proposa l'adaptació de cases per a persones grans i amb mobilitat reduïda, amb un pla d'ascensors i rehabilitació municipal. El socialista aposta per l'habitatge de lloguer, potenciar l'Oficina Local d'Habitatge (OLH), la reducció del preu del lloguer per a joves i la recerca de sòl per construir habitatge públic.

Pel que fa a ensenyament, Soler acusa CiU d'haver primat l'educació privada i concertada per sobre de la pública i proposa dues noves escoles bressol municipals.

Pere Soler

L'habitatge no és una despesa, és una inversió social. Repensem Promusa. Ens agradaria potenciar el paper de l'Oficina Local d'Habitatge.


ICV-EUiA es marca com a objectiu evitar la desigualtat i l'exclusió dels santcugatencs més desfavorits, especialment els joves i la gent gran. La número 4 dels ecosocialistes, Assun Reyes, defensa l'ensenyament públic i la col·laboració entre les empreses i els centres de formació. A més, Reyes es mostra a favor de rebaixar el preu de les escoles bressol i fomentar l'habitatge protegit i l'OLH.

Assun Reyes

Promusa ha de fer només habitatge de lloguer per a gent vulnerable. Ens referim a la gent jove i gran que ha de fugir perquè no poden pagar els preus de Sant Cugat.


La CUP-PC denuncia que el preu de les escoles bressol públiques és gairebé igual de car que el de la privada. La candidata de la coalició, Núria Gibert, proposa que les taxes i les quotes municipals siguin assequibles i basades en la tarifació social, i aposta per l'educació pública. Gibert considera que la ciutat viu un drama en qüestió d'habitatge, que obliga a molts santcugatencs a marxar a altres poblacions amb vivenda més barata. La CUP-PC creu que si l'Ajuntament està sanejat s'hauria d'endeutar per poder construir més habitatge social.

Núria Gibert

L'habitatge és un problema prioritari. L'Ajuntament té una responsabilitat directa amb els seus ciutadans. Això és un drama.


Aquest dimecres, el debat electoral de Cugat.cat tractarà sobre Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.